• Alles
 • (11)
  Sport
 • (7)
  Theater
 • (2)
  Evenement
 • (111)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

10 dec: Schrijf mee voor mensenrechten

dinsdag 10 december 13:00 t/m 19:00 uur

Jan-Kees de Zeeuw

Schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan: dat is Amnesty’s Schrijfmarathon. Een simpele maar uiterst doeltreffende actie waaraan iedereen kan meedoen. Wereldwijd sturen we met honderdduizenden mensen stapels brieven naar autoriteiten die de mensenrechten schenden. Ook (alweer voor de zesde keer) vanuit Dordrecht! We doen dit op 10 december, de (jaarlijkse) Internationale Dag van de Mensenrechten, tussen 13.00 en 19.00 uur, in het oude Dordtse Stadhuis (Stadhuisplein 1).

30 jaar kinderrechten

Dit jaar staan we stil bij het feit dat het 30 jaar geleden is dat de Verenigde Naties het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind aannamen. In dit Kinderrechtenverdrag staan 54 artikelen met afspraken over de rechten van kinderen en jongeren tot 18 jaar. Bijna alle landen ter wereld hebben dit verdrag ondertekend. Na ratificering ervan moet een land zich aan het verdrag houden. Helaas gebeurt dit nog te vaak niet en worden de rechten van kinderen wereldwijd met voeten getreden.

Brieven schrijven helpt echt

Daarom staan tijdens de Schrijfmarathon jonge activisten centraal. Voor hen schrijven we brieven aan de autoriteiten. We vragen hen snel maatregelen te nemen: een gewetensgevangene vrij te laten, daders van marteling te berechten of discriminatie te stoppen. Daarnaast schrijven we groetenkaarten aan deze jongeren zelf. Het besef dat ze niet worden vergeten en dat mensen over de hele wereld voor hen opkomen, geeft hen de kracht om vol te houden. Acties helpen echt! In één op de drie gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. Zie ook amnesty.nl/wat-we-doen voor de resultaten van de afgelopen tijd.

Doe mee!

Graag nodigen we alle bewoners van de Drechtsteden uit om ook brieven en groetenkaarten te komen schrijven vanuit de hal van ons prachtige, monumentale Dordtse stadhuis. Er is koffie en thee en er zijn optredens van onder meer jazz-zanger Ferhat Oz en popkoor The Singing Factory o.l.v. Monique van der Ster. We hopen dat zoveel mogelijk mensen van alle leeftijden tijd willen vrijmaken om dinsdagmiddag 10 december te komen schrijven. Deelname is gratis, al is een vrijwillige bijdrage in de portokosten voor wie het missen kan, natuurlijk van harte welkom.

Meer weten over de Schrijfmarathon of over andere lokale activiteiten van Amnesty? Kijk op www.dordrecht.amnesty.nl of Facebook (www.facebook.com/amnesty.international.dordrecht).


deel deze activiteit

Locatie

Stadhuis Dordrecht
Zwijndrecht en Heerjansdam
Stadhuisplein 1
3311cr