Logo destemvandordt.nl


(foto: Paul Hallman Fotografie)
(foto: Paul Hallman Fotografie)

Miss Angela Vissers wil rolmodel zijn

Dordrecht - Miss Globe Netherlands. Er zijn weinig meisjes die zichzelf deze titel mogen geven. De 25-jarige Angela Vissers uit Dordrecht mag dat wel, sinds ze op 28 mei werd gekroond tot de mooiste van de verkiezing.

De geboren Dordtse is nog een groentje in de modellenwereld. "Ik ben sinds vorig jaar actief als model", vertelt ze.

"Vroeger was ik heel erg verlegen. Ik had nooit van mezelf verwacht dat ik aan dit soort dingen mee zou doen. Omdat ik dat juist wel heb gedaan, ben ik heel erg gegroeid als persoon. Ik besloot me aan te melden voor de verkiezing en dan ga je door een heel proces. Buiten het feit dat je laat zien hoe je er van buiten uitziet, is het ook van belang dat je mooi van binnen bent. Je moet het hele pakket hebben."

Eer


Op 28 mei deed de Dordtse schone mee aan de verkiezing in Abcoude. Die werd dus gewonnen.
Naast het feit dat de winst een enorme eer is, had Vissers nog een ander doel: "Ik wil andere meisjes laten zien dat je alles kan, ook al ben je onzeker of verlegen. Ik wil een rolmodel zijn voor deze meisjes."

Vrijwilligerswerk


Ook kan Vissers zich sindsdien meer inzetten voor vrijwilligerswerk. "Ik houd van vrijwilligerswerk. Met de titel hoop ik wat meer aandacht te kunnen creëren voor twee onderwerpen: dieren en de stichting Free a Girl. Deze zomer ga ik langs de deuren om oude flessen op te halen voor het goede doel. Ik hoop dat de mensen mij steunen."

Ondanks de leuke facetten van het vak, moet Vissers ook veel laten om model te zijn: "Je moet uiteraard aan een bepaald imago voldoen. Je kan bijvoorbeeld niet ieder weekend gaan feesten. Nu heb ik daar gelukkig toch geen behoefte aan, maar misschien hebben andere meisjes dat wel. Dat is helaas niet mogelijk. Ook junkfood is er niet bij; goede voeding is essentieel om te blijven stralen. Daarnaast zit ik best vaak in de sportschool. Ik mag mijn lichaam niet verpesten."

Vissers is niet van plan fulltime model te worden: "Dat is niks voor mij. Ik zie mezelf niet die kant op gaan. Het is nu nog leuk omdat ik nog jong ben, maar ik zie geen toekomst hierin."
Op de korte termijn zijn er wel toekomstplannen: "In november ga ik Nederland vertegenwoordigen op Miss Globe International. Dat zal waarschijnlijk in India zijn. Daar richt ik me voor nu op. En zoals gezegd ga ik mijn status als Miss Globe Netherlands deze zomer gebruiken om geld op te halen voor de goede doelen. Dat geeft voldoening." 

(door Jeffrey van der Maten)

Reageer als eerste
Meer berichten