Logo destemvandordt.nl


Moederdag? Nee, Modderdag!

Dordrecht - Op donderdag 29 juni was het internationale Modderdag en ter ere daarvan organiseerde SDK kinderopvang op al haar locaties in Dordrecht en Oud-Beijerland Modderweek. Een hele week lang, staan alle activiteiten in het teken van modder en natuur!

Modderweek is bedoeld om de natuur op de agenda te zetten. Om kinderen te laten ontdekken wat modder is, hoe je modder maakt en hoe je ermee kunt spelen. Maar waarom? Omdat wetenschappelijk is aangetoond dat buitenspelen, de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Het is leerzaam en leuk! Maar helaas gebeurt het ontdekken van de wereld steeds vaker virtueel; via televisie, games, tablet.

"Bij SDK kinderopvang vinden wij buiten minstens zo belangrijk als binnen. Daarom maken wij regelmatig uitstapjes met de kinderen. Er valt zoveel te ontdekken! De afgelopen dagen heeft het veel geregend, ideaal weer dus voor de Modderweek. Want, vies worden mag! Maar ook binnen kun je leuk met modder spelen (en ook heel erg vies worden). Schilderen met modder, kleien met modder of 'soep' maken van modder, takjes en blaadjes."

Internationale Modderdag is ontstaan in Nepal om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven. Landen als Australië, Schotland, Engeland, Vlaanderen en de VS vieren ook ModderDag. Tijdens Modderdag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. (bron: SDK)

Reageer als eerste
Meer berichten