Logo destemvandordt.nl


Groep 8 Wantijschool voorkomt oplichting goede doelenactie

Dordrecht - Nog net op tijd werd op de Wantijschool, locatie Noordhove, voorkomen dat twee duistere figuren met het geld voor een goede doelenactie er vandoor gingen. Wat een strop dreigde te worden werd door een oud dametje en de oplettendheid van een bankmedewerkster voorkomen.

Het schooljaar op deze locatie wordt traditioneel afgesloten met een musical. Dit jaar oefenden de kinderen met juf Jenny, juf Francis en meester Ram op de musical “Cash”. Vele weken van voorbereiding werd in één klap verzilverd in een geweldige prestatie van de leerlingen die op deze manier afscheid namen van de basisschoolperiode. In het gezellige theater van Inter Amicos kregen overdag alle overige groepen de musical voorgeschoteld als generale repetitie. ’s Avonds volgde het echte werk voor hun ouders/verzorgers.

Modern jasje


Tijdens de musical bleek dat het bankwezen in een nieuw jasje gestoken moest worden. Alles aan de bank was saai. Er werd in het filiaal nog wel efficiënt gewerkt, maar op een ouderwetse manier. Verschillende snoeshanen komen de bank binnen met allerlei moeilijke zaken. Een zwerver en een uitvinder zagen heel snel het gat van de deur. Omdat het filiaal door het hoofdkantoor uitgekozen werd om buitenlandse gasten te mogen ontvangen werd er snel misbruik gemaakt van de enorme verkoudheid van de directeur. Als hij naar huis gestuurd zou kunnen worden, kon het overige personeel met de dochter van de directeur de boel eens goed veranderen. Dit plan lukte en er werd - tegen de wil van de verkouden directeur - een uitzendbureau geregeld. De chef van het filiaal ging zelfs in zee met twee “nette mensen” die het filiaal hadden uitgekozen voor hun “Goede doelenproject”. Niet iedereen was het daar mee eens. In de tussentijd gingen werknemers van het bedrijf DRUK, druk in de weer om de bank van een nieuwe imago te voorzien.
Het vervolg laat zich raden. De bankdirecteur schrikt zich een hoedje van de metamorfose, de zwerver blijkt ineens stinkend rijk, de uitvinder krijgt nu wel een lening, onoplosbare problemen zijn ineens geen problemen meer. Zelfs het hoofdkantoor en de directeur van het filiaal waren enthousiast over de moderne bank.
De “nette mensen” komen terug op hun besluit om het geld voor hun goede doelenactie op de bank te laten staat en al gauw is er sprake van “een vies luchtje”. De hoofdmedewerkster van de bank kreeg alsnog gelijk, het waren geen nette mensen! Een bericht op internet bracht uitkomst en zo konden de misdagers nog net op tijd ontmaskerd worden.

Liedjes

Een musical zonder liedjes is natuurlijk geen musical. Tijdens de voorstelling zongen de kinderen maar liefst negen liedjes, speelden gitaar en saxofoon. Alles bij elkaar werd het een zeer geslaagd afscheidsfeest. De kinderen en het team kunnen trots zijn op dit sluitstuk van het schooljaar.

(door Ferry Visser)

Reageer als eerste
Meer berichten