Logo destemvandordt.nl


(foto: Twitter)
(foto: Twitter)

Kolff nieuwe burgemeester van Dordrecht

Dordrecht- Wouter Kolff (40) is dinsdagmiddag door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester. De VVD'er is nu nog eerste burger van Veenendaal.

Dinsdagmiddag droeg de vertrouwenscommissie twee kandidaten voor. Tijdens een besloten vergadering besloot de gemeenteraad dat  Kolff wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester. Officieel moet nu de Kroon de burgemeester benoemen, maar dat is een formaliteit.

Volgens voorzitter David Schalken van de vertrouwenscommissie is Kolff een man met 'humor, prettig in de omgang en rust uitstralend'.De nieuwe burgemeester is de opvolger van Arno Brok, die eind 2016 zijn vertrek aankondigde. De laatste maanden werd de functie waargenomen door Peter van der Velden.

Biografie 

Wouter Kolff groeide op in Rotterdam. Hij studeerde rechten in Utrecht. In 2001 richtte hij een eigen uitzendbureau op. Ook werkte hij als kandidaat-notaris. Van 2010 tot 2012 was hij wethouder in Nieuwegein. Daar werd hij in 2011 gekozen tot Politicus van het Jaar. Sinds 13 november 2012 is hij burgemeester van Veenendaal.

Trots

Kolff is 'zeer trots op de voordracht als burgemeester van de oudste stad van Holland: Dordrecht!', reageerde hij,

Na het bekend worden van de voordracht richtte Kolff zich met een verklaring tot de inwoners van Veenendaal: "Het is oprecht moeilijk om Veenendaal en de Veenendalers de komende tijd los te laten. Ik ben dankbaar dat ik bijna 5 jaar uw burgemeester heb mogen zijn en mooie en moeilijke momenten met u heb gedeeld"

"Hier tegenover staat dat het niet is te weerstaan om terug te kunnen keren naar de omgeving waar ik ben opgegroeid en burgemeester te worden van bijna 120.000 Dordtenaren. Daarbij wacht een boeiende taak in de dynamische regio Drechtsteden en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Dordrecht is echt een parel die iedereen moet ontdekken!", aldus Kolff.

De installatie van Wouter Kolff vindt naar verwachting in september plaats.

(door Arco van der Lee)

Reageer als eerste
Meer berichten