Logo destemvandordt.nl


Donnie Greve.
Donnie Greve.

Greve stapt op bij Beter Voor Dordt

Dordrecht – Gemeenteraadslid Donnie Greve is uit de fractie van Beter Voor Dordt gestapt. Ze blijft wel lid van de gemeenteraad. Greve kan zich niet meer vinden in de moers van haar partij. Een open debat daarover is volgens haar niet meer mogelijk.

De verklaring van Greve:

"Helaas kan ik me als Dordts Gemeenteraadslid niet meer vinden in de fractie discipline en -lijn van Beter Voor Dordt en stap ik per vandaag uit deze fractie. 

Kwaliteit vind ik belangrijker dan loyaliteit. De laatste tijd kwam steeds meer de 'fractiedemocratie' echter tegenover de eed te staan die ik heb afgelegd als volksvertegenwoordiger. Om te kunnen stemmen zonder last.

Gezien de huidige ontwikkelingen binnen de partij acht ik een open debat over de te volgen koers van Beter Voor Dordt dan ook niet meer mogelijk.

Een wezenlijk gesprek, interesse en vooral het respect voor elkaars verschillende politieke standpunten heb ik gemist binnen zo'n grote fractie.

Om er zeker van te zijn dat de bewoners en achterban gehoord blijven worden, houd ik mijn zetel aan in de gemeenteraad tot minstens de nieuwe verkiezingen in 2018 (Grondwet, artikel 67, lid 3).

Ik dank Piet Sleeking oprecht voor zijn geboden kans deel uit te hebben mogen maken van de fractie Beter Voor Dordt. Ook het fractiebestuur en -leden bedankt voor de samenwerking, voor zover die bestond. 

Dit is een leerzame periode."

Reageer als eerste
Meer berichten