Logo destemvandordt.nl


Een prachtig initiatief ontstaan door de samenwerking tussen Optisport Sportboulevard, het Rode Kruis Dordrecht en Stichting Leergeld Drechtsteden. (Foto: Privé)
Een prachtig initiatief ontstaan door de samenwerking tussen Optisport Sportboulevard, het Rode Kruis Dordrecht en Stichting Leergeld Drechtsteden. (Foto: Privé)

Samen inzetten op meer zwemervaring

Het was groot feest in het zwembad aan de Sportboulevard Dordrecht. Een groep kinderen die gesponsord werden door Leergeld Drechtsteden zwommen af voor hun A-diploma.

DORDRECHT - Leergeld Drechtsteden krijgt het geld benodigd voor deze zwemlessen rechtstreeks van het Rode Kruis Dordrecht. Nadat het examen was afgelegd, kregen de kinderen van Zed de Haai het diploma overhandigd en als beloning voor hun prestatie nog een leuk extraatje. Alle kinderen uit deze groep kregen een voucher mee, die in te wisselen is voor een school/schaats/zwempas. Met deze pas kunnen zij een jaar lang gebruik maken van de faciliteiten die de Sportboulevard te bieden heeft, zoals zwemmen en schaatsen. Een prachtig initiatief ontstaan door de samenwerking tussen Optisport Sportboulevard, het Rode Kruis Dordrecht en Stichting Leergeld Drechtsteden. Jacqueline Knüppe en Job van Niftrik waren namens het Rode Kruis Dordrecht aanwezig.

Voor het Rode Kruis is zelfredzaamheid een heel belangrijk iets en kunnen zwemmen maakt daar deel van uit. Of je nu jong of oud bent, het is belangrijk dat je kunt zwemmen en liefst al vanaf jonge leeftijd. "Dat is voor ons de reden geweest om hierin een groep kinderen financieel te ondersteunen bij het leren zwemmen en daarnaast ook bij te dragen aan deze pas", zo vertelt Job van Niftrik. Dennis van Rijswijk, locatiemanager van Sportboulevard Dordrecht, constateert in de dagelijkse praktijk dat veel kinderen stoppen na het behalen van het A-diploma.

"Het is heel echter erg belangrijk dat je regelmatig blijft zwemmen om de basisvaardigheden die je hebt geleerd met A te blijven oefenen en zo zwemervaring op te bouwen. Wij begrijpen dat niet iedereen het altijd even makkelijk heeft en bieden deze groep de school/zwem en schaatspas aan, zodat zij een jaar lang gebruik mogen maken van de faciliteiten die de Sportboulevard te bieden heeft." Namens Stichting Leergeld was Tom Hoogerwerf aanwezig en gaf zijn visie.

"Wij ondersteunen momenteel ruim 5000 kinderen binnen de Drechtsteden, waarvan ruim 2500 binnen Dordrecht, en ongeveer 20 procent daarvan maakt gebruik van de gelegenheid om via Stichting Leergeld zwemlessen te volgen," vertelt Tim Hoogerwerf over de stichting. "Wij vinden het erg belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen aan sportactiviteiten, ongeacht hun achtergrond. Wij zijn dan ook erg blij met het initiatief van het Rode Kruis Dordrecht en Optisport Dordrecht. Echt een schoolvoorbeeld van een win-win situatie voor alle partijen."

Reageer als eerste
Meer berichten