Logo destemvandordt.nl


De twee dames fietsen met alle liefde door IJsland begin augustus. (Foto: Privé)
De twee dames fietsen met alle liefde door IJsland begin augustus. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Samen op de fiets heel IJsland rond

Als onderdeel van een onbepaalde wereldreis gaan Kelly Kap (28) en Nanet Moesman (26) uit Dordrecht zelfvoorzienend 3.000 kilometer door IJsland fietsen. Dit doen ze niet zomaar - met deze actie willen de dames geld inzamelen voor het KWF. 

Door Eline Lohman

DORDRECHT - Het idee is eigenlijk al ontstaan tijdens hun eerste ontmoeting drieënhalf jaar geleden. Nanet sprak over haar ervaring van drie maanden stage in Kenia en Kelly begon over haar ontwikkelingswerk in Malawi en de klik was daar. "Allebei hadden we al aardig wat spannende reizen gedaan en dat was dan ook gespreksonderwerp nummer één. Het was meteen duidelijk dat reizen bij ons beiden op nummer één staat en wat is er mooier dan dit samen met je grote liefde te kunnen delen? Wat eerst een leuk plan leek, werd echter werkelijkheid toen we twee jaar geleden echt het spaarplan en plan van aanpak gingen maken, alles werd omgegooid om zoveel mogelijk geld te sparen voor onze droomreis."

Eerder dit jaar verkochten de dames alles, zegden ze hun banen op en vertrokken ze op wereldreis. "Niet zomaar een wereldreis, want wij zullen vaak zelfvoorzienend op afgelegen plekken doorbrengen. Dus wildkamperen, onze eigen vis vangen en vuur maken en ga zo maar door. Het was al langere tijd duidelijk dat wij in augustus van dit jaar richting IJsland zouden gaan, maar toen Kelly's baas Dick in januari te horen kreeg dat hij een gezwel op zijn zweverik had was het voor ons duidelijk. Dick heeft altijd al de droom gehad om het noorderlicht te zien en zo hebben wij gezegd: 'Dick, wij fietsen in IJsland op zoek naar het noorderlicht voor jou en halen geld op voor het KWF'." 

Op 7 augustus vliegen Kelly en Nanet met fietsen en bepakking richting IJsland. Vanuit daar zullen zij IJsland rondfietsen. "Naar verwachting zullen wij er drie maanden blijven om niet overal snel voorbij te fietsen. Daarnaast is de kans op het noorderlicht het grootst en dat gaan we natuurlijk niet missen!"

De dames vinden het wel spannend. "We zijn beide echte kaaskoppen dus fietsen kunnen we wel, maar meer dan een tochtje naar het centrum van de stad of naar het werk hebben we nooit gedaan. Het is erg spannend om dit te gaan doen, zeker aangezien de winter in aantocht is in IJsland. We zijn beide enorme doorzetters en weten zeker dat wij dit samen aankunnen. Het zal zowel een fysieke als mentale uitdaging worden. We weten dat er ook mindere leuke momenten zullen zijn, blaren op je handen/voeten en misschien wel dagen achter elkaar in de regen en wind fietsen, maar ook dit hoort erbij. We kijken erg uit naar de mooie natuur, die prachtige diversiteit van landschappen." Zie ook www.alwaysaroundtheworld.com.
 

Reageer als eerste
Meer berichten