Logo destemvandordt.nl


Dordtenaar van de Week: de Sparkles kennen elkaar door en door

Dordrecht - Niet een, maar drie Dordtenaren van de Week deze week. Monique Moll, Monique van Beekum en Corline Kliphuis zijn los van elkaar leerkracht basisonderwijs, financieel administratief medewerkster en vrachtwagen rij-instructeur. Maar eigenlijk is dat (nu) helemaal niet relevant want als ze samen zijn, zijn ze Sparkles. Denk je ze te herkennen? Dat kan kloppen want ze zijn regelmatig te zien en te horen in en rondom Dordrecht. Driestemmig natuurlijk, schitterend gekleed; dat ook en altijd vol enthousiasme. En vooral dat laatste wordt duidelijk zodra de deur opengaat.

 "Hoi! Monique van Beekum", zegt een van de Sparkles terwijl ze een hand geeft. Het is geen repetitiedag, maar toch hebben de dames zich tiptop aangekleed. Alle drie in het wit met een gouden randje, want: 'zo hoort het'. Met een brede glimlach gaan ze weer zitten. De dames kennen elkaar omdat ze in het pretkoor Ziezo zitten. Toen ze er achter kwamen dat ze alle drie meer wilden zingen, was het idee voor Sparkles geboren. Ze zingen voornamelijk jaren 70/80 muziek in het Engels en soms ook in het Nederlands. In het begin was het nog heel erg spannend om met zijn drieën op te treden. "Normaal zit je in een groter koor", vertelt Monique Van Beekum. "Dus dan val je niet zo op." Corline begint te lachen en zegt tegen de andere Monique: "Jij zat altijd op de wc voor een optreden! Kwam ze voorbij hoor met haar wc-rolletje." "Ja ik was altijd heel erg zenuwachtig als we het podium op moesten", beaamt Monique. "Maar dat is nu wel minder geworden hoor. Bij ons allemaal eigenlijk want nu voelt het vertrouwd."

'Soms lijkt het wel alsof we getrouwd zijn met elkaar'

Alle drie hebben ze hun eigen redenen om te zingen. Voor Corline begon het allemaal met de Dordtse, inmiddels overleden, muzikant Roy Pieplenbosch. "Hij zei op een gegeven moment gewoon tegen mij: 'Morgen gaan we daar samen optreden' en dan moest ik wel het podium op. Roy heeft trouwens ook nog heel veel betekend voor pretkoor Ziezo." Eigenlijk kun je Corline zien als de nuchtere van de drie. "Ja, ik heb geen zin in gedoe. Ik wil gewoon zingen en dan is het goed", bevestigt ze haar omschrijving.

En Monique Moll? "Die is vergeetachtig", roepen de andere twee vrijwel meteen. "Bril, lippenstift, microfoon, o ja en deze afspraak was ze ook vergeten." De drie schieten in de lach. Corline: "Ik appte haar of we in het wit zouden gaan, kreeg ik terug 'O ja! Dat is vandaag'." Dat ze ontzettend veel van muziek houdt, vergeet ze gelukkig nooit: "Muziek loopt als rode draad door mijn leven. Ik krijg er enorm veel energie van en het is iets dat ik voor mezelf heb. Mijn dochters zeggen weleens als ik heb opgetreden: 'Mam je straalt'."

"Muziek is echt mijn passie", zegt andere Monique als ze wordt aangekeken. "Het is heerlijk om met muziek bezig te zijn." "En ze heeft er ook ontzettend veel verstand van", vullen de andere twee haar aan.

Dat de drie elkaar zo goed weten te beschrijven, is niet gek. Ze kennen elkaar al heel wat jaren en zien elkaar minimaal een keer in de week.

"En met Ziezo repeteren we bij Jaap, die gewoon zijn huis openstelt voor ons. Dat is heel fijn", vinden alle drie de dames. "Soms is het net alsof we met elkaar getrouwd zijn", zegt Monique Moll. "Wat dat betreft hoeven we elkaar alleen maar aan te kijken en we weten al wat we ergens van vinden. We kennen elkaar inmiddels door en door."

Café de Punt

Benieuwd geworden naar de muziek? Sparkles treedt iedere eerste vrijdag van de maand op bij Café de Punt. Ze zijn ook boeken voor feestjes. Kijk voor meer informatie op hun website:

www.sparkles-dordrecht.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten