Logo destemvandordt.nl


Ibrahim Sanan doet een week lang verslag vanuit Varna. (foto: pr)
Ibrahim Sanan doet een week lang verslag vanuit Varna. (foto: pr)

Ibrahim, onze man in Varna

Dordrecht - Dit jaar draagt Varna in Bulgarije de titel jongerenhoofdstad van Europa. Daarvoor organiseren ze allerlei (culturele) activiteiten. Omdat Varna de Bulgaarse zusterstad is van Dordrecht, selecteerde stichting Stedenband Dordrecht-Varna een jongere om Dordrecht te 'vertegenwoordigen': Ibrahim Sanan, student aan het ROC DaVinci College.

Ibrahim gaat deze maand een week lang naar Varna en zal ontdekken waarom deze Bulgaarse stad de jongerenhoofdstad is van Europa. Hij deelt zijn ervaringen op social media. Ook zal de gemeente Dordrecht, het ROC DaVinci College en de stichting stedenband Dordrecht-Varna een aantal berichten delen van Sanan.

Ibrahim Sanan (24) volgt de opleiding Mechatronica. In september gaat hij naar het vierde jaar van zijn opleiding Mechatronica aan het ROC DaVinci College in Dordrecht. Hij heeft al een aardig cv. Dit jaar is hij MBO uitblinker van zijn school vanwege zijn goede prestaties en de bijzondere stage in Spanje. Buiten school laat hij zien maatschappelijke organisaties goed te kunnen vertegenwoordigen. Als ambassadeur voor TechniekTalent motiveert hij jongeren om een technische opleiding te volgen. Daarnaast promoot hij buitenlandstages namens het Nuffic.

Stichting stedenband Dordrecht-Varna koos Sanan uit, niet alleen vanwege zijn interessante cv, maar ook vanwege zijn sociale vaardigheden. Hij gaat van zondag 27 augustus tot en met zondag 3 september naar zusterstad Varna in Bulgarije.

Verslag


Sanan gaat een week lang verslag leggen van de activiteiten in Varna. Hierbij bezoekt hij onder andere het grootste jongerenfestival van Bulgarije, FunCity. Zijn berichten deelt hij op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Deze berichten gaan over onder andere: interessante plekken, bijzondere trends in Varna, het festivalprogramma in Varna, over Varna als zusterstad en de voordelen voor (jongeren in) Dordrecht. Daarnaast spreekt hij natuurlijk met jongeren in Varna.

Stedenband

Via de stedenband kunnen Dordtenaren kennis maken met Bulgarije de stad Varna. Op deze manier wil de stichting begrip kweken voor andere culturen in Europa en mensen betrekken bij Bulgarije, één van de jongste lidstaten van de EU. Er zijn verschillende activiteiten, zoals tentoonstellingen, diners en lezingen. En in de toekomst mogelijk (culturele) reizen. Daarnaast zijn er stageplekken mogelijk voor studenten in Varna.

www.dordrechtvarna.nl  

(door Astrid Helder, stichting stedenband Dordrecht-Varna)

Reageer als eerste
Meer berichten