Logo destemvandordt.nl


Een optreden van Justine Palmelay tijdens een vorige editie van de Pasar Malam. (foto: pr)
Een optreden van Justine Palmelay tijdens een vorige editie van de Pasar Malam. (foto: pr)

Grootste gratis toegankelijke Pasar Malam

Dordrecht -Voor het zesde jaar op rij zal de gratis toegankelijke Pasar Malam van 13 tot en met 16 augustus neerstrijken in Dordrecht. Met meer dan 100 kramen met Oosterse producten. Hier wordt bijvoorbeeld wierook, spekkoek, kroepoek, kleding en sieraden tegen leuke prijzen verkocht.

Het Statenplein en de Sarisgang worden omgetoverd worden tot een Indisch dorp. Op twee podia is er de hele dag live muziek en zijn er culturele dansdemonstraties te bewonderen.

De bezoekers kunnen zich lekker laten masseren of langs gaan bij een van de mediums voor een reading. Bij de 20 restaurants kan men genieten van de lekkerste Indische maaltijden en snacks. Ieder restaurant heeft zijn eigen specialiteit. De één heeft de beste Nasi Goreng gerechten en bij de ander haal je een heerlijke soto. Zin in een snack? Er is een ruime keuze in saté, lemper of broodjes. Dit in combinatie met de ruim 80 artiesten maakt de Pasar Malam in Dordrecht de grootste gratis toegankelijke Pasar Malam van Nederland.Van zondag 13 t/m woensdag 16 augustus zullen

Er werken veel muzikanten, standhouders en vrijwilligers uit Dordrecht mee om van deze Pasar een feest te maken. Het Istimewa team wordt versterkt door een groep vrijwilligers van het Big Rivers Festival uit Dordrecht.

De Drechtsteden hebben ook een aantal, ons bekende, Pasar-artiesten voortgebracht; Justine Pelmelay, Muziek-en Dansgroep Masohi, de band TripleB & Friends, Untung en Edu Schalk.

Vorig jaar trad de band Dordtse band Untung als primeur op het Senang podium op de Pasar Malam in Dordrecht. Nu een jaar later presenteert deze band hun eerste cd op het Istimewa podium. Deze CD "Someting we Made (Soko Kita Digawe)" van Untung wordt dinsdag 15 augustus gepresenteerd op de Pasar Malam in Dordrecht waar deze ook te koop zal zijn.

Herdenking


Op 15 augustus 1945 kwam er met de capitulatie van Japan een officieel einde aan de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Op dinsdag 15 augustus worden op de Pasar Malam om 13.00 uur bij het podium op het Statenplein de slachtoffers van de Japanse bezetting herdacht. Hierbij dragen de betrokkenen het symbool van de Indiëherdenking: de Melati. De Melati is te koop op de infokraam naast het podium.

Programma:

Evenals bij de voorgaande edities wordt het podiumprogramma gepresenteerd door Sylvia Elders.

Sylvia is een ervaren vakvrouw met veel kennis van de Indonesische cultuur. Bevlogen en betrokken vertelt zij over de geschiedenis, muziek, dans, culinaire lekkernijen en tradities afkomstig uit Indonesië. Gekleed in de Indonesische klederdracht, de sarong en kebaya, neemt zij u mee naar de gordel van Smaragd.

Als "Special Geusts zijn aan het toch al indrukwekkende programma "The Philly Ladies" toegevoegd. The Philly Ladies is een bijzondere samenwerking van Justine Pelmelay, Elleke Pelmelay en Stella Makadoero. De naam zegt het al: 'The Philadelphia Sound' met muziek van onder andere The Three Degrees.

Zondag 13 augustus

Open van 13:00 tot 20:30 uur

- Hot News (All-round band met o.a. Country, Indorock, soul en funk)

- The Philly Ladies

- Harold Verwoert (zanger, entertainer. O.a. bekend als presentator van Omroep MAX)

- Ester Latama (Allround solo zangeres met zeer breed repertoire)

- Shanelle de Lannoy (15 jaar, bekend van The Voice Kids)

- Dans- en muziekgroep Masohi (traditionele Molukse muziek en dansgroep uit Dordrecht)

Maandag 14 augustus

Open van 12:00 tot 20:30 uur

- The StreetRollers (Indorock band)

- Harold Verwoert (zanger, entertainer. O.a. bekend als presentator van Omroep MAX)

- Edu Schalk (Allround Indische zanger, entertainer en publiekslieveling uit Dordrecht)

- Peduli Seni Indonesia (Dansdemonstraties met dansen van de verschillende eilanden)

Dinsdag 15 augustus:

Open van 12:00 tot 20:30 uur

- Untung Bedjo (authentiek, gamelan en kendangan uit Dordrecht)

- Ben Heart (zanger-entertainer)

- Diana Monoarfa (Indonesische nachtegaal)

- Indië herdenking

- Aniadi Art (Balinese dansdemonstraties)

Woensdag 16 augustus:

Open van 12:00 tot 19:00 uur

- TripleB & Friends (Indorock band uit Dordrecht)

- Jimi Bellmartin (The one and only Mr. Soul)

- Edu Schalk (omdat we geen genoeg van hem kunnen krijgen)

- Sekar Ayu (Authentieke dansen van o.a. Java, Bali en Sumatra)

Reageer als eerste
Meer berichten