Logo destemvandordt.nl


Het Erasmus MC voor dit project een groot vragenlijstonderzoek uit. (Foto: Petra de Vries)
Het Erasmus MC voor dit project een groot vragenlijstonderzoek uit. (Foto: Petra de Vries)

Groot onderzoek naar zorg in laatste levensfase

Regio - Een samenwerkingsverband van zorgorganisaties in regio Dordrecht en Gorinchem ('Netwerk palliatieve zorg Waardenland', onderdeel van Stichting Drechtzorg) gaat zich inzetten om de zorg voor patiënten in de laatste levensfase te verbeteren. Het doel is om de kennis en expertise in de regio op het gebied van palliatieve zorg beter te delen en daarmee de zorg voor patiënten en hun naasten verder te verbeteren.

Dit project is onderdeel van een groot leer- en verbeterprogramma in Zuidwest-Nederland: 'Transmurale Samenwerking in de Palliatieve Zorg' (TSPZ). Om te leren wat er goed gaat en wat er beter kan voert het Erasmus MC voor dit project een groot vragenlijstonderzoek uit naar ervaringen met zorg in de laatste levensfase. Wat hieruit geleerd wordt informeert rechtstreeks de diverse lokale projecten in de praktijk, ook het project hier in de regio.
Iedereen die ervaringen heeft met zorg in de laatste levensfase wordt uitgenodigd deze ervaringen te delen. Mensen die in de afgelopen drie jaar een dierbare verloren hebben en nauw betrokken zijn geweest bij de zorg voor die persoon, kunnen een vragenlijst voor nabestaanden invullen via www.tspz.nl Ook artsen, verpleegkundigen & verzorgenden, patiënten in de laatste levensfase en andere geïnteresseerden kunnen via deze website deelnemen. Voor een papieren vragenlijst: 06 48 52 09 94 of e-mail: tspz@erasmusmc.nl

Reageer als eerste
Meer berichten