Logo destemvandordt.nl


(foto: OKBZ)
(foto: OKBZ)

Oversteek bij stadsbrug 'levensgevaarlijk'

Dordrecht –  Het is levensgevaarlijk om bij de stadsbrug de weg over te steken. Dit stelt de Oud Krispijn Bewoners Zelforganisatie (OKBZ).

"De laatste twee weken is het voor voetgangers, moeders met kinderwagens, invaliden en veel fietsers levensgevaarlijk om de kruising Weeskinderendijk-beneden met de Hugo de Grootlaan over te steken (afrit stadsbrug.)", stelt bestuurslid W. Roodhuizen van de OKBZ. "De laatste weken is deze verkeerslichten installatie al diverse malen uitgevallen en dan duurt het simpelweg dagenlang voordat een monteur de installatie reset. De gemeente heeft al in een eerder overleg beloofd in verband met de leeftijd van de stoplichten nog dit jaar deze installatie te vervangen voor een nieuw exemplaar, duidelijk is inmiddels dat het apparaat versleten is en doet het vaak niet.  Meldingen maken aan de wijklijn hebben geen zin daar de installatie kapot blijft.Inmiddels doen zich hier dagelijks vele bijna ongelukken voor deze zijn dan ook al talrijk, de buurt houd zijn hart vast."
"Inmiddels zijn alle politieke partijen geïnformeerd en ook de verkeersdienst van de gemeente gaat maandag in overleg. Intussen wachten buurtbewoners op de klap", aldus Roodhuizen.

(foto: OKBZ)
 

Reageer als eerste
Meer berichten