Logo destemvandordt.nl


Thomas Dusseldorp: "RCD is een warme club". (Foto Don Fredo)
Thomas Dusseldorp: "RCD is een warme club". (Foto Don Fredo)

Thomas is gewoon onderdeel van het team

Dordrecht –  RCD was vorig seizoen de relevatie in de derde klas zondag. Wat verwacht middenvelder Thomas Dusseldorp (24) in de nieuwe jaargang?

De selectie bij RCD is breder geworden en ook kwalitatief sterker. Thomas onderschrijft genuanceerd die conclusie.

"Ja, bij ons zijn er veel grote wijzigingen. We hebben om te beginnen een nieuwe hoofdtrainer met Pippy Pruymboom die assistentie heeft van Rob van der Veen en Perry Bakema. Ook hebben we Paul Koster die ons op de dinsdag training geeft. We hebben veel nieuwe jonge jongens in ons team maar hebben ook ervaring verloren. Koen Willemsen en Marvin Langevoort zijn heel belangrijk voor ons als team geweest."

Tevreden met de nieuwe technische staf? Thomas geeft toe: "Pippy speelt een ander systeem dan zijn voorganger Frank Zwakhals de afgelopen jaren heeft gedaan. Het was voor veel jongens wennen. Pippy helpt ons om aan dit systeem te wennen en begeleidt ons daar samen met de rest van de technische staf goed mee."

Thomas staat te boek als een echte teamspeler. "Ik voel me gewoon onderdeel van het team, heb het prima naar mijn zin. Er zijn veel nieuwe jongens bijgekomen waardoor de concurrentie groter is. Ik denk dat voor iedereen goed is."

En de ambities dit seizoen? "We willen hetzelfde als vorig jaar, het seizoen proberen te verlengen met een plek in de nacompetitie voor promotie Dit zullen we moeten doen door keihard met z'n allen samen te werken, net als vorig jaar. We zijn er in ieder geval klaar voor. Er zitten dit jaar een paar andere ploegen in onze afdeling, zoals Dubbeldam. Wat die gaan brengen moeten we afwachten."

(door Fred van Dongen)

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox