Logo destemvandordt.nl


Popronde: gratis genieten van toffe bands

Dordrecht - Op zondag 8 oktober strijkt de Popronde voor de vijfde keer neer in Dordrecht. Onze stad is één van de ruim veertig steden die aan het muziekfeest deelneemt. Sander Brugman is al maanden bezig met de voorbereiding van het gratis toegankelijke festival.
Als programmeur heeft Sander de taak om locaties te zoeken en in overleg een muzikale match te maken. 'Uit het groot aantal aanmeldingen worden er zo'n 130 bands geselecteerd die met de Popronde mee mogen doen. Ik maak uit die lijst weer een voorselectie, rekening houdend met de plek en wat wij van de organisatie denken dat het Dordtse publiek wil zien. De locatie maakt daar weer een keuze uit en dan begint voor ons het gepuzzel om een goed tijdschema in elkaar te draaien. Geen makkelijke taak want je hebt rekening te houden met de wensen van de verschillende partijen en je wilt dat het publiek zich niet hoeft te haasten om de verschillende podia te bezoeken. Maar het is weer gelukt, het schema ligt inmiddels bij de deelnemende locaties zodat iedereen ook zijn eigen programma kan maken.'

Samen met Stephan Kruithof (productie) en Eva de Hoog (vrijwilligerscoördinator) heeft hij een programma samengesteld waar de bezoeker niet alleen kennis kan maken met nieuwe bands maar tussendoor ook een hapje kan eten. 'Dit jaar bieden Post, Merz, DOOR en Art and Dining een 'Popronde menu' aan. Ideaal, want zo hoef je niks te missen van al het moois wat de Popronde te bieden heeft.'
Dat de Popronde heel wat te bieden heeft blijkt wel uit eerdere edities waar bands als Racoon, De Staat, Kensington en Chef's Special stonden geprogrammeerd. Dankzij dit laagdrempelige festival hebben zij het grote publiek weten te bereiken.

Heeft Sander ook nog tips voor ons?
Alle elf (!) podia hebben leuke acts geprogrammeerd staan, dus laat je verrassen. Zelf is hij nieuwsgierig naar het optreden van 'The Gwoof', het nieuw project van Rudeboy, de legendarische frontman van Urban Dance Squad.

De Popronde begint om 13.00 uur bij Daantje kookt Vega en eindigt met een afterparty in Het Dolhuis. Deelnemende locaties zijn daarnaast Art & Dining, Bibliotheek A tot Z, DJS, DOOR, Merz, Post, Stadscafe Rijke, Visser's Poffertjessalon en Vos & van der Leer.
Meer informatie vind je op de website www.popronde.nl of op de Facebookpagina Popronde Dordrecht.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox