Logo destemvandordt.nl


(foto: Rinie Boon)
(foto: Rinie Boon)

Deutsch Bierfest in Café Scheffers

Dordrecht - De lederhosen en dirndls kunnen weer uit de kast voor Das Bierfest. Het bierfeest is in Duitsland niet meer weg te denken en hetzelfde geldt tegenwoordig ook voor het Dordtse Café Scheffers. Op 6, 7 en 8 oktober wordt Café Scheffers aan de Groenmarkt weer omgetoverd tot een ware bierstube.

"Bereid je voor op een gezellig weekend met pullen bier en Duitse schlagers", aldus Ria van der Weijde, eigenaresse van Café Scheffers. "Mädchen in dirndl's en live muziek. Dus kom op, hijs je in je Lederhosen of Dirndl en laat je meevoeren door de geweldige sfeer."

Ook dit jaar zijn er weer speciale biertafels. Op die manier is er genoeg ruimte voor de stamgasten en ook voor nieuwe gasten om bij elkaar aan tafel te schuiven. "Dat is de kracht van het Bierfest", vervolgt Van der Weijde. "Wij vragen geen entreegeld, iedereen is welkom."

Tijdens het Bierfest wordt het bier geschonken in halve liter bierpullen. Om de sfeer en stemming te verhogen, dragen medewerkers heuse Tiroler kledij. Ook gasten zijn welkom in lederhosen of dirndls. Immers, ook dit jaar is er een prijs voor Frau of Herr Bierfest. De mooiste outfit kan rekenen op een mooie prijs en eeuwige roem.

De Nederlandse smartlappen zullen overigens ook niet ontbreken. Bij een Bierfest hoort immers live muziek. Daarom treedt op vrijdagavond Ad Koorevaar op. Op zaterdagmiddag en -avond zorgt de Huis-DJ Frans voor de foute meezingers en op zondagmiddag vanaf 16.00 uur sluit Enjoy het Bierfest af met 'evergreens'. Genoeg garantie voor ´Super tolle Abenden´.

Scheffers is al jaren een begrip in Dordrecht. Sinds november 2014 is Ria van der Weijde kroegbaas.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox