Logo destemvandordt.nl


Thomas van Schaardenburgh. (foto: privébezit)
Thomas van Schaardenburgh. (foto: privébezit)

Thomas kiest voor het avontuur

Dordrecht - Thomas van Schaardenburgh koos na de middelbare school voor het avontuur. Hij ging niet met een rugzak op reis maar koos de opleiding Scheepvaart en Transportcollege om wat van de wereld te zien. Nu hij in zijn derde jaar zit van de vierjarige opleiding werd het tijd om stage te lopen, of beter gezegd; om stage te varen. In augustus stapte de 20-jarige Thomas in Gent aan boord van het transportschip Marietje Nora voor een stage van vijf maanden op zee.

Van acht tot vijf moet hij aan de bak; van onderhoudsklussen op het dek en in de machinekamer tot de wacht houden op de brug. Natuurlijk heeft Thomas ook vrije dagen maar dobberend in de oceaan is dat toch iets anders dan een vrije dag aan wal. Hij kan niet even met zijn vrienden afspreken om een biertje te drinken.
De schipper in spe krijgt er wel wat voor terug, onderweg naar de verschillende havens kan hij genieten van het uitzicht op zee en de verschillende eilanden die het schip passeert. Wat hij niet had verwacht, was dat het allermooiste eiland (Dordrecht natuurlijk) ook in het reisschema werd opgenomen. Ondanks dat het niet direct aan zee ligt, herbergt Dordrecht een zeehaven, die voor zowel zee- als binnenvaartschepen goed bereik baar is.
Na anderhalve maand op zee was Thomas dus heel eventjes terug op Dordtse bodem om te laden en te lossen. Een leuke verrassing voor de stagiair die, bij hoge uitzondering, een nachtje van boord mocht om familie en vrienden te zien.
Hierna wordt de koers gezet naar Zuid-Afrika en zal hij de Dordtse skyline langzaam zien verdwijnen aan de horizon . Eén troost, mocht hij heimwee krijgen dan kan hij in Zuid-Afrika ook het plaatsje Dordrecht bezoeken.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox