Logo destemvandordt.nl


ANWB Fietsverlichtingsactie bij Repair Café Sterrenburg

Dordrecht - Afgelopen winter heeft 67% van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht*. Fietsverlichting is erg belangrijk, want de kans op een aanrijding daalt met 20%. Daarom komt Repair Café Stadspolders samen met de ANWB Lichtbrigade in actie om te zorgen dat haar bezoekers met goede fietsverlichting op pad gaan. Op zaterdag 14 oktober van 10.00 tot 13.00 uur controleert het Repair Café fietsen bij het gebouw van Syndion aan de Noorderkroonstraat.

Repair Café Sterrenburg vindt het belangrijk dat schoolkinderen en andere fietsers veilig in het donker fietsen. Helemaal in de wintertijd als de dagen korter worden. “Repair Café Sterrenburg wil bijdragen aan de verkeersveiligheid van de fietsers in Sterrenburg en omgeving. Met name in het donker zijn fietsers extra kwetsbaar”, aldus Mirjam Zijlstra organisator van Repair Café Sterrenburg. “Met een simpele reparatie kan veel leed worden voorkomen. Daarom adviseren wij de buurtbewoners om met hun fiets langs te komen om de verlichting te laten controleren.”

Fietsverlichtingsactie
Tijdens de fietsverlichtingsactie checken wij je verlichting en repareren deze indien nodig. Ook controleren wij de veiligheid van je fiets, door onder meer je remmen en bandenprofiel te bekijken. Repair Café Sterrenburg heeft van de ANWB Lichtbrigade een toolkit gekregen om de fietsverlichting van bezoekers te controleren en eventueel te repareren. De vrijwilligers van Repair Café Sterrenburg voeren de fietsverlichtingsactie uit.

Repair Café
Naast de fietsverlichtingsactie worden is er ook een regulier Repair Café. De vrijwilligers staan klaar om diverse reparaties uit te voeren. Het Repair Café is gratis toegankelijk. Bezoekers nemen kapotte spullen mee om (samen) te repareren. Gereedschap en materialen om de reparaties mee uit te voeren zijn aanwezig. Meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed e.d. kunnen worden aangeboden ter reparatie. Daarnaast kunnen scharen en messen worden geslepen. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en -vaardigheden op allerlei terreinen. Ook als je niets te repareren hebt ben je van harte welkom voor een kop koffie of thee. En misschien kan je assisteren bij een reparatie.

ANWB Lichtbrigade
Sinds 1 oktober organiseert de ANWB Lichtbrigade met de hulp van circa 11.00 vrijwilligers meer dan 2.600 acties door het hele land op basisscholen en middelbare scholen, clubs en verenigingen.

Repair Café Sterrenburg is iedere 2e zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur geopend. Iedereen is van harte welkom in het gebouw van Syndion, Noorderkroonstraat 160 in Dordrecht - Sterrenburg.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox