Logo destemvandordt.nl


FC Dordrecht: de sprong naar het linker rijtje

Dordrecht - FC Dordrecht nam het vrijdagavond op tegen FC Eindhoven. Statistisch gezien een tegenstander waar we de laatste jaren thuis niks van te vrezen hadden. Daarbij hadden ze zich nog eens versterkt met twee spitsen die eerder bij FC Dordrecht ook niet bekend stonden als goalgetters. Zelfs de grootste pessimist voorspelde nog een gelijkspel. Je raadt het al, de pessimist kon nog eens gelijk krijgen.

Zo zag het er tot tien minuten voor tijd niet naar uit.
Dordrecht stond op vier doelpunten, Eindhoven had er één, die ook nog eens onterecht was.
Veel mensen keken naar hun telefoonscherm om te controleren of deze tussenstand ook op teletekst werd vermeld of kregen berichten van thuisblijvers of ze het klopte dat FC Dordrecht 4-1 voorstond. Ik hoorde zelfs  iemand mopperen dat het op een korfbaluitslag leek.
Nee, de weelde van een riante voorsprong is aan een Schapenkop niet besteed. Wij houden van spanning tot de laatste seconde, dan is de euforie het grootst.
En zo geschiedde, onze tegenstander uit Eindhoven ging ook eens wat doen. Pas in de tweede helft van de tweede helft waardoor het met minimale inspanning een maximaal resultaat had.
Ze liepen niet meer achter de Dordtse feiten aan maar zochten de aanval.
Onze keeper liep helemaal rood aan van al die ballen die hij moest pakken. Twee keer greep hij helaas even mis. De Brabanders roken bloed, het was 4-3 en de scheidsrechter besloot er vijf (!) minuten extra bij te tellen. Voor de neutrale bezoeker moet het fantastisch zijn geweest, zeven doelpunten en ook nog eens een extra lange wedstrijd. Voor de niet neutrale bezoeker was het afzien. Zelfs in een gemiddelde videoclip van Beyonce zijn er niet zoveel gespannen billen te zien.
Wij hadden het niet meer maar keeper Fij gelukkig weer wel. Hij bokste, dook, grabbelde, sprong en kon uiteindelijk zijn armen in de lucht steken, we hadden het gered!

Zoals ik al zei, wanneer het tot de laatste seconden spannend blijft, is de euforie het grootst.
We hadden daarom voor de derde helft  ook wat extra blessuretijd bijgeteld, een hartverzakking moet je zorgvuldig behandelen.

(door Elisa Kuster)

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox