Logo destemvandordt.nl


Arie Pankras jr.
Arie Pankras jr.

Wieldrecht pakt derde zege op rij; ook EBOH en GSC ODS rukken op

Dordrecht – In de derde klasse B van het zaterdagvoetbal beleeft Wieldrecht een geweldige competitiestart. De formatie van trainer John den Dunnen wonnen zijn derde wedstrijd op rij en deelt nu met 9 punten uit 3 duels de leiderspositie met Krabbendijke.

"Ja we zijn super gestart", zegt selectiespeler Fer Kemaldar. Jens van Vugt en Cees Groeneveld scoorden in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen De Jonge Spartaan.

Van de andere Dordtse zaterdagclubs rukte in de derde klasse C EBOH op naar de tweede plaats achter koploper ZBC. Deze keer werd het gevreesde Streefkerk met 2-1 geklopt. EBOH's doelman Pim Versluis doet uit de doeken: "We begonnen stroef. Het eerste kwartier was voor Streefkerk. Daarna kregen we grip op de wedstrijd en sloegen we effectief toe. Regga Regales scoorde twee maal. Het slot was weer voor Streefkerk, maar we wisten goed stand te houden en de overwinning over de streep te trekken ondanks de druk. Streefkerk is een goede ploeg dus zijn we al met al erg tevreden".

In dezelfde afdeling pakte DFC thuis tegen Alblasserdam z'n eerste punt (2-2). Vleugelverdediger Matthijs Jongeneel licht toe: "Een zwaarbevochten punt in een wedstrijd die werd gespeeld op een heel zwaar veld door de vele regenval. Het regende 90 minuten lang non stop. Met vlagen werd er goed gecombineerd door beide ploegen, maar het was vooral echt vechtvoetbal waarbij wij als team goed hebben geopereerd en geknokt. In de eerste helft hadden wij wat meer macht dan in het tweede bedrijf  Ondanks het puntje was vrijwel iedereen teleurgesteld dat we er geen drie punten hadden gepakt, want dat zat er wel in". De Dordtse goals kwamen op naam van Bright Omorogbe (1-0) en Paul Pluijmert (2-1).

Bij de vierdeklassers plantte GSC ODS zich op de tweede plaats door thuis The Gunners uit Breda te kloppen met 1-0. Spelverdeler Arie Pankras jr. (foto) die vanwege de naweeën van een griep langs de lijn moest blijven, vertelt: "Ja heerlijk, 3 punten erbij. Het was een terechte overwinning. Een jongen uit de B1, Fairick Janga, scoorde de enige goal uit een mooie aanval waarbij Thayrison Doran de assist gaf".

In dezelfde vierde klas pakte Dubbeldam een verdienstelijk punt in Tilburg bij studentenclub Merlijn (1-1). De Dubbeldamse goal kwam op naam van Raffa Karg.

In de eerste klas stelde Oranje Wit teleur door in Zeeland met 3-0 te verliezen van Kloetinge. Komende zaterdag staat Oranje Wit tegen streekgenoot Heerjansdam op de agenda.

(Tekst en foto Fred van Dongen)

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox