Logo destemvandordt.nl


Zondagvoetbal: SC Emma pakt de leiding in 4C; RCD blijft na zege in de top

Dordrecht - De Dordtse zondagsclubs beleefden een mager dagje. Alleen derdeklasser RCD kwam tot winst. Het klopte thuis Kethel Spaland met 3-1 en staat nu met 7 uit 3 vierde achter het leiderstrio Meeuwenplaat, Virtus en FC IJsselmonde dat nog geen punt verspeelde.

Onze man langs de lijn, Alex Mulders, zag dat RCD al in de eerste helft sterker was dan de gasten. Het kwam dan ook verdiend op een 1-0 (Emerson) voorsprong. KS moest het van kracht en inzet hebben wat vlak voor rust de gelijkmaker opleverde. Na rust bleef RCD de betere ploeg en dat resulteerde in de 2-1 uit mooie vrij trap van z'n 25 meter van Claudio Teneggi en de 3-1 middels een goede counter waarbij Darren Segboer de afmaker was.

Het topduel in 3D tussen Meeuwenplaat en Dubbeldam leverde een ruime 5-2 zege op voor de thuisploeg die daarmee met 9 uit 3 gedeeld koploper blijft. Voor Dubbeldam waren  het de eerste verliespunten.

Van de vierdeklassers stapte SC Emma (foto) met een verdienstelijk punt bij het altijd lastige VCW (2-2) van het veld. De Dordtse ploeg pakte zo de koppositie in het klassement.

Speler Randy van Eden: "In de eerste 20 minuten waren we heer en meester. Na de 0-2 kregen we mogelijkheden verder uit te lopen. Na voor rust krijgen we de 1-2 tegen, waardoor VCW in de tweede helft weer vertrouwen kreeg. We kregen het toen  heel moeilijk. VCW maakte de 2-2 uit een corner, doordat we niet goed stonden op te letten. Uiteindelijk mogen we niet klagen met een punt. Het positieve is dat we met , 3 gespeeld 7 punten ongeslagen koploper zijn".

Ozkan Dagci en Eljah de Waal tekenden voor de Emma-doelpunten. Komende zondag ontvangt Emma de nummer twee in de rangschikking,  Be Ready. Dat belooft een topduel. In dezelfde klas zag OMC het thuisduel tegen Raamsdonk gestaakt bij een stand van 0-2.

De Dordtse vijfdeklassers  beleefden een zwart dagje. GSC ODS dat  nog geen punt had verspeeld ging onderuit bij DEVO (3-1). Ook voor SSW was geen succes weggelegd. Het uitduel met HSC'28 werd met 3-1 verloren.

(Tekst en foto Fred van Dongen)

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox