Logo destemvandordt.nl


(foto: Jeroen Verbueken / Fotopersburo Busink)
(foto: Jeroen Verbueken / Fotopersburo Busink)

Knuffel voor brandweerman

DORDRECHT - In de nacht van maandag of dinsdag werden de hulpdiensten in de vroege morgen om 3.15 uur opgeroepen voor een woningbrand aan de Langedaal in Dordrecht.

De bewoner en zijn gezin werden opgeschrikt door een rookmelder die afging. Toen de bewoner op onderzoek uitging kon hij niks vinden terwijl hij wel rook zag, ook was er rook in de garage van de woning. Omdat de bewoner uiteindelijk niks kon vinden werd de hulp van de brandweer ingeroepen. De brandweer kwam met spoed naar de Langedaal toe en ging gelijk op onderzoek uit maar kon buiten de lucht en de rook niks waarnemen.

Toen ging de brandweer bij de garage van de buren kijken. Er werd besloten de woning van de buren te betreden. Binnen in de garage  van de buren trof de brandweer smeulende afvaldoeken aan.

"De buren zijn hier net komen wonen en zijn bezig met verbouwen. Ze zijn er nu niet",  zegt de buurman die erg blij was dat de rookmelder hem wekte.

Voor de zoon van de bewoner was het ook heel erg spannend hij mocht uiteindelijk samen met een buurjongetje de brandweerwagen van binnen bekijken. De jongen was zo blij dat hij de brandweerman een dikke knuffel gaf. Nadat de brandweer beide woning had geventileerd kon de brandweer weer terug naar hun post.

(foto: Jeroen Verbueken / Fotopersburo Busink)
 

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox