Logo destemvandordt.nl


Arie Pankras jr. met bal geflankeerd door keeper Paul Thies. (Foto Don Fredo)
Arie Pankras jr. met bal geflankeerd door keeper Paul Thies. (Foto Don Fredo)

Arie Pankras: meedraaien met de bovenste vijf

Dordrecht – Arie Pankras jr. (19) staat model voor de jeugdige gretigheid waarmee GSC ODS dit seizoen hoge ogen wil gooien in de vierde klas van het zaterdagvoetbal.

"Meedoen bij de bovenste vijf. En een periodetitel zou helemaal leuk zijn", doet Arie Pankras zijn ambities en die van zijn ploeggenoten uit de doeken.

Het fundament voor die doelstelling is inmiddels gelegd onder de selectie van GSC ODS. "We beschikken over een nagenoeg compleet nieuwe staf. Daarnaast hebben we nieuwe keeper en diverse nieuwe spelers. Iedereen is op nul begonnen", licht Arie, die logistiek studeert, toe.

"Of het tactisch concept vergeleken met vorig jaar is aangepast? Ten opzichte van vorig seizoen is dat niet zo veel gewijzigd. We beschikken nu wel over wat meer potentieel waaruit gekozen kan worden. Het team staat in grote lijnen vast. Maar anderen kunnen zich natuurlijk ook in de basis spelen".

Zelf fungeert Arie als aanvallende middenvelder. Hij is de '10 '. "Het is de plek waar ik het beste tot mijn recht kom. Inzicht en (bal)controle zijn denk ik wel mijn sterkste voetbalkwaliteiten. Op dit moment is Kevin de Bruyne van Manchester City mijn voorbeeld". De statistieken onderschrijven die zelfkennis. Arie is dit seizoen al goed voor een stevig aantal goals én assists.

Achter de oostelijke goal van het hoofdveld hangt een reclamespandoek van Arie's vader. "Of me dat extra inspireert? Ik vind het mooi wat hij met zijn bedrijf heeft opgebouwd. Hij is al jaren betrokken bij de club als trainer en sponsor. Steeds bij mij, eerst als trainer in de jeugd en nu meer vanaf de zijlijn".

En op trotse toon: "Ook is hij de trainer van de dames bij GSC ODS en laat met die groep leuk voetbal zien. Is mooi om te zien."

(door Fred van Dongen)

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox