Logo destemvandordt.nl


Foto: Don Fredo

Dordts zaterdagvoetbal: Wieldrecht en GSC ODS scoren er stevig op los

Dordrecht - Van de Dordtse zaterdagclubs hengelden vandaag alleen Wieldrecht en GSC ODS de volle buit binnen. EBOH en DFC moesten genoegen nemen met gelijke spelen. Ronduit teleurstellend acteerde eersteklasser Oranje Wit dat met 2-1 van de hekkensluiter verloor. Dubbeldam was vandaag vrij en zag z’n bovenste stek in de vierde klas worden overgenomen door ONI.

Oranje Wit

In Bruinisse liet Oranje Wit na zichzelf op een feestelijke mosselmaaltijd te trakteren. De ploeg ging verrassend onderuit bij Bruse Boys (2-1) dat tot vandaag de rode lantaarn droeg. Oranje Wit is nu afgezakt naar het rechter rijtje.

Bruse Boys scoorde ver in blessuretijd de winnende treffer. Oranje Wit had voor rust nog wel de leiding genomen via Tevin Biekman.

Wieldrecht

In de ‘Zeeuwse‘ derde klas blijft Wieldrecht loeren op een misstap van koploper Krabbendijke. De Zeeuwen versloegen Rillandia en boekten zo hun zevende zege op rij. Wieldrecht haalde vanmiddag flink uit tegen het matige ZSC’62 dat met 6-1 klop kreeg en staat nog altijd tweede met vijf punten achterstand

“We starten heel goed”, aldus Wieldrecht-speler Ferr Kemaldar. “Na mooie goals stonden we bij rust al op 3-0. De tweede helft begon slap. We kregen een goal tegen maar waren toen ook meteen weer wakker. Binnen tien minuten liepen we uit naar 6-1. Zelf was ik met het hoofd heel dicht bij een goal maar de lat stond in de weg”. Het zestal Wieldrechtse treffers kwam op naam van Mark van Achteren (2x), Jens van Vught, (2x), Terrence Kliphuis en Zouhair.

EBOH

In de andere derde klas liet EBOH in de slotfase twee punten liggen bij Vuren (2-2). Pim Versluis, die wegens een blessure deze middag niet bij de roodzwarten onder de lat stond, vertelt: “We begonnen goed en maakten snel 0 -1 via Regga Regales. Nog voor de rust werd het 0-2 uit een vrije trap van Leroy Verkerk. Na de rust hadden we eigenlijk binnen twee minuten de wedstrijd moeten afmaken maar het schot van Regga belandde op de paal. De enige twee kansen die Vuren kreeg (87ste en 93ste minuut) gingen er beide in. En zo werd het voor ons een zure 2-2...”

DFC

In dezelfde derde klas is DFC, nu het verlost is van de rode lantaarn, driftig aan het punten sprokkelen. Vandaag werd met 2-2 gelijk gespeeld bij De Zwerver.

Arno van Wijnen doet namens DFC verslag: “DFC deed zichzelf tekort vandaag. De eerste helft begonnen we sterk, creëerden legio kansen maar wisten er maar één te verzilveren via Mike van der Pol (foto)”.

“Na rust kwam De Zwerver goed uit de startblokken maar na een kwartier herpakte DFC zich en greep het de controle op de wedstrijd. DFC kwam niet meer in gevaar tot de ….90ste minuut. Uit het niets viel de 1-1. Kort daarop een scrimmage en jawel de 2-1. Echt ongelooflijk maar DFC rechtte de rug en kwam tot 2-2 terug door Sabit Kayhan. Gemengd gevoelens na afloop bij ons. Hadden moeten winnen maar toch nog gelijk.”

GSC ODS

De Dordtse vierdeklasser telt weer volop mee in de strijd om de titel. GSC ODS klopte DOSKO uit met 0-4. De ploeg van de tevreden trainers Cees den Breejen en Dennis Groeneweg staat nu tweede achter de nieuwe koploper ONI dat met 4-0 van studentenclub Merlijn won. ONI staat op 15 punten uit 6 duels, gevolgd door GSC ODS met 14 uit 7 en Dubbeldam met 13 uit 6. Dubbeldam was vandaag vrij. Over twee weken is het GDC ODS tegen Dubbeldam.

Gedurende heel de wedstrijd was GSC/ODS de bovenliggende partij met controle over een wedstrijd met een uitstekende scheidsrechter. De Dordtse ploeg scoorde voor rust twee keer. Thayrison Doran opende de productie na goed doorzetten van Wesley van der Wiel. Voor de 0-2 zorgde gelegenheidsspits Arie Pankras jr. De laatste vervolgt: “Na rust hetzelfde beeld. Dit werd beloond met een prachtige goal van buiten de zestien van Thayrison Doran (0-3). Het slotakkoord was voor Wesley van der Wiel na een mooie aanval die over veel schijven ging.”

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten
Shopbox