Logo destemvandordt.nl


Foto: Don Fredo

Dordts zondagvoetbal: Dubbeldam en RCD maken spektakel van derby (3-3)

Dordrecht – De stadsderby in de derde klas tussen Dubbeldam en RCD, die beide ook vol in de race zijn voor het kampioenschap, leverde vanmiddag een waar spektakel op. In de spannende en kwaliteitsrijke confrontatie werden de punten gedeeld (3-3).

Onze man langs de lijn Alex Mulders: “In mijn ogen een terechte uitslag. De wedstrijd was een reclame voor het voetbal met twee aantrekkelijk spelende ploegen en veel strijd.”

Dubbeldam stond binnen zestig seconden al met 1-0 voor door een kopbal van Jerry van Ingen. “RCD liet zich niet van de wijs brengen en na wat kleine kansjes wist Jeroen Snoek (links op de foto) met een fraai afstandsschot de 1-1 op het scorebord te zetten. Tien minuten later scoorde Elmersoni Agate de 1-2 wat tevens de ruststand was”.

Alex Mulders vervolgt: “De tweede helft kwam Dubbeldam beter uit de kleedkamer en kon het ook in de 55ste minuut de 2-2 aantekenen door Dennis Geschierre. Danny Jongeneel wist RCD weer op 2-3 te brengen. De wedstrijd bleef spannend met kansen over en weer. Uiteindelijk wist Jeffrey Stam de 3-3 te scoren. Een terechte uitslag”.

Het gelijkspel in de stadsderby klonk buitengewoon prettig in de oren van de andere titelkandidaten, Meeuwenplaat en Virtus. Virtus won moeitelijk bij Zuiderpark. Meeuwenplaat zag z’n uitduel bij het puntloze Victoria bij een 0-1 voorsprong gestaakt door de scheidsrechter omdat volgens hem enkele spelers hun boekje te buiten gingen. De stand aan de top van de derde klasse D luidt nu als volgt: Virtus 7-19, Meeuwenplaat 6-18, RCD 7-17 en Dubbeldam 7-16. Over twee weken staat Meeuwenplaat tegen RCD op de rol.

SC Emma en OMC

De Dordtse vierdeklassers SC Emma en OMC opereerden vandaag niet onverdienstelijk. OMC versloeg verrassend Boeimeer in Breda met 2-4. De goals kwamen op naam van Stookly Amoah (2x), Yousri Bosua en Nicky Bosua, meldt aanvoerder Joey Faasen die vandaag niet in actie kwam. OMC distantieerde zich zo verder van de rode lantaarn.

SC Emma deelde thuis de punten met Dussense Boys (1-1) en handhaafde zich daarmee in het linker rijtje. Vleugelverdediger Randy van Eden: ”Ongelooflijk dat we deze wedstrijd niet hebben weten te winnen. In de eerste 25 minuten zetten we overal druk, de tegenstander wist niet wat er gebeurde, Helaas wisten we onszelf niet te belonen. Uit een omschakeling kwam de tegenstander op 0-1.”

“Na rust bleven we hetzelfde spelen, maar waren wel wat slordig. Uiteindelijk maakte Shendro de 1-1. Verdiend. Hierna bleven we doorgaan. Wij kregen goeie kansen maar de tegenstander ook. Het had in die fase alle kanten op kunnen gaan, al vind ik dat wij meer aanspraak maakten op de 3 punten. Hun keeper pakte onmogelijke ballen, en zeker vijf keer werd de bal van de lijn weggehaald. Zonde, maar blijven we zo doorgaan dan komt het goed”, aldus Randy.

GSC ODS en SSW

Bij de vijfdeklassers blijft GSC ODS sterk draaien. Deze keer moest De Schutters het ontgelden (3-1). Speler Davut Sahan meldt: “De eerste helft speelden we heel goed en kwamen met 2-0 voor doelpunten van Ibo Karasahin en Coskun Altintas. Na rust deden we onszelf tekort wat scoren betreft. Toch kwamen we op 3-0 door opnieuw Ibo Karasahin. Uit een counter kwam de tegenstander op 3-1”. GSC ODS staat nu derde in het klassement.

SSW sloot zich verdienstelijk aan bij de kopgroep in dezelfde afdeling via een comfortabele 6-3 thuiszege op hekkensluiter Rimboe.

(Tekst Fred van Dongen)

Fotobijschrift:

Jeroen Snoek (l) die in de stadsderby met Dubbeldam fraai voor de 1-1 van RCD zorgde met zijn verzorger Hans Wijker. (Archieffoto Don Fredo)

Meer berichten
Shopbox