Logo destemvandordt.nl


De formatie StarkLinnemann. (foto: Jacquelien Wielaard)
De formatie StarkLinnemann. (foto: Jacquelien Wielaard)

Jazz, Klassiek èn Wereldmuziek in Dordrechts Museum

Dordrecht – Op zondag middag 12 november vanaf 15.00 uur geeft de formatie StarkLinnemann in het Dordrechts Museum een bijzonder concert. Het betreft een bewerking op De Schilderijententoonstelling van de Russische 19e eeuwse componist Modest Mussorgsky. Gearrangeerd voor quartet bezetting in een Universal Crossover Music idioom zal het menig bezoeker verbazen hoeveel muziekstijlen zich kunnen vermengen. In de setting van De Zaal van museumrestaurant Art & Dining komt dit concert goed tot zijn recht.

StarkLinnemann is altijd al op zoek naar niet voor de hand liggende combinaties van muziekstijlen. Saxofonist Iman Spaargaren zal ook de klarinet en basklarinet ter hand nemen en Vasilis Stefanopoulos bespeelt niet alleen de contrabas maar ook de elektrische bas. Bovendien wordt de verzameling percussie instrumenten van drummer en co-leader Jonas Linnemann tot het uiterste uitgebreid. Pianist en componist Paul Stark heeft Pictures zo bewerkt dat er wonderlijke combinaties van klanken te horen zullen zijn. Jonas en Paul zullen voorafgaand aan het concert een korte inleiding geven.

Online Kaarten à €10 via http://www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten/concert-starklinnemann . Op de dag zelf zijn de kaarten te verkrijgen aan de zaal. Aanvang 15.00 uur

www.starklinnemann.com

Meer berichten
Shopbox