Logo destemvandordt.nl


(foto: Jeroen Verbueken / Fotopersburo Busink)
(foto: Jeroen Verbueken / Fotopersburo Busink)

Annelies en Sam lopen marathon van New York

DORDRECHT - Op woensdag 8 november werden twee Dordtse hardlopers Annelies de Back en Sam Praphansee in het zonnetje en op de foto gezet bij vereniging Fortius.

Op zondag 5 november stonden de twee Dordtse hardlopers Annelies de Back en Sam Praphansee van Fortius uit Dordrecht aan de start van de marathon in New York.

Een spannend avontuur, mede gezien de recentelijke aanslag in de hoofdstad van de Verenigde Staten. "De beveiliging was enorm," vertellen ze. Om de paar honderd meter stonden politieagenten, op de daken lagen scherpschutters en de straten waren afgesloten met betonblokken en vuilniswagens."

De bekendste marathon van de wereld was voor hen van de eerste tot de laatste minuut een feest. "Iedereen leeft mee en een miljoen supporters juichen de lopers toe. Amerikanen houden van sport en dat is te merken. Onderweg kom je ogen tekort, overal spelen bands en treden mensen op. We zijn gestart op de Verrazano bridge en hebben gelopen door Brooklyn, Queens, Bronx en Manhattan om daarna te finishen in Central Park."  

Het parcours was zwaar vanwege de vele bruggen en vals plat. Het is niet te vergelijken met de marathon in Rotterdam die ze een paar jaar geleden samen liepen. Wat de volgende internationale uitdaging wordt, weten ze nog niet. "Eerst maar eens herstellen van deze 42,195 kilometer en dan zien we wel weer verder."

(foto: Jeroen Verbueken / Fotopersburo Busink)
 

Meer berichten
Shopbox