Logo destemvandordt.nl


Kunstmin Live trok ook deze keer een volle zaak. (foto: Nanda van Heteren)
Kunstmin Live trok ook deze keer een volle zaak. (foto: Nanda van Heteren)

Kunstmin Live: 'Het was een mooie, warme avond'

DORDRECHT – ,,Leuk," zo omschrijft Lenny Kuhr de tweede seizoensaflevering van Kunstmin Live. Zij was afgelopen woensdag de hoofdgast van het theaterprogramma. De kleine zaal van schouwburg Kunstmin zat vol. Bezoekers waren naar het Dordtse theater afgereisd om te genieten van een goed gesprek.

Een hapje en drankje nuttigen aan een tafel, terwijl je kijkt naar een theaterprogramma. Dat is het concept van Kunstmin Live. Journalist Kees Thies en theatermaakster Marjolein Meijers zijn met hun show het derde seizoen ingegaan. Tijdens de avond staat een gast centraal. Gesprekken worden afgewisseld met korte filmstukjes. De huisband The Easy Tones verzorgt de muzikale omlijsting. Deze keer werd singer-songwriter en kleinkunstenaar Lenny Kuhr in het zonnetje gezet.


Dat de talkshow een succes is, blijkt uit de volle zalen en een grote groep bezoekers die steevast elke aflevering aanwezig is. Het Dordtse echtpaar Tony (64) en Gea (61) Bruys is regelmatig van de partij. ,,Mijn vrouw en ik gaan al zo vaak, altijd samen. De show is een feestje met extra toegift. Het mooiste vind ik dat je muziektips en inspiratie krijgt," aldus de heer Bruys.
Zijn vrouw is deze editie ook zeer te spreken over de hoofdgast: ,,Lenny Kuhr is een inspiratiebron, een baken in de muziek. Met haar lied 'De Troubadour' is ze bekend geworden en dat blijft. Lenny Kuhr en De Troubadour horen bij elkaar."

Kuhr won in 1969 als 19-jarige het Eurovisiesongfestival in Madrid (samen met Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk) met De Troubadour. ,,Het songfestival opende deuren naar grotere podia over de hele wereld." Over het bekende lied zegt de singer-songwriter: ,,Het hoort bij mijn leven." Ze omschrijft het nummer als 'blijvend', 'levendig' en 'verjaart niet'.

Dat beeld wordt onderstreept als The Easy Tones de eerste akkoorden van het lied inzetten, Kuhr gaat zingen en de zaal enthousiast meedoet.

De avond was voor de hoofdgast geslaagd: ,,Het was leuk, iedereen heeft zo zijn best gedaan. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad, het voelde als een warme deken."
De presentatoren waren ook erg te spreken over de avond. Meijers: ,,Prachtig, het was een mooie, warme avond met verrassende uitspraken. Je leert iemand van een andere kant kennen." Thies vervolgt: ,,Het was een leuke aflevering met lekkere muziek en het liep goed."

De volgende editie vindt op woensdag 13 december plaats met hoofgast Rob Kamphues.

Meer berichten
Shopbox