Logo destemvandordt.nl


Foto: Don Fredo

Bekervoetbal: Oranje Wit herstelt zelfvertrouwen; DFC onderuit

Dordrecht – In de eerste hoofdronde van het KNVB-bekertoernooi verrichtte derdeklasser EBOH een klein wonder door eersteklasser VVGZ met 3-2 te elimineren. Een apart verslag staat elders op de site van De Stem van Dordt.

Ook Oranje Wit bereikte de tweede ronde ten kolste van Pelikaan. DFC was bij rust als kansloos tegen tweedeklasser Papendrecht (1-4).

Oranje Wit

Eersteklasser Oranje Wit revancheerde zich voor de competitie-uitglijder van vorige week door thuis het Zwijndrechtse Pelikaan de toegang tot de tweede bekerronde te ontzeggen. De thuisploeg triomfeerde vrijwel zorgeloos met 4-0. Na de openingsgoal was het verzet van Pelikaan gebroken en kon Oranje Wit opstomen naar een riante zege die ook belangrijk was voor het vorige week danig gedeukte zelfvertrouwen.

DFC

Het in de bovenste regionen van de tweede klas bivakkerende Papendrecht had geen kind aan DFC dat op eigen veld met 1-4 uit het bekertoernooi werd geknikkerd. Papendrecht was in het eerste bedrijf oppermachtig en sloot die af met een 0-3 voorspong. De goals kwamen op naam van Justin Beemsterboer, Jay Luciano en George de Brito (strafschop). Na de hervatting schakelde Papendrecht een tandje terug en kon DFC af en toe terugkomen in de wedstrijd. Het leidde tot een matig treffen in een laag tempo en met veel slordigheden. Justin Beemsterboer (0-4) en Gareth Gallagher (1-4) waren na rust trefzeker.

Dubbeldam

Voor de competitie kwam alleen Dubbeldam in actie. De ploeg verzuimde de leiding te pakken in de vierde klas zaterdag. Dubbeldam verloor thuis met 3-4 van concurrent Alliance. Het was de enige pot in deze klas vandaag. Aan de vooravond van de stadsderby bij GSC ODS komende zaterdag zakten de Dubbeldammers door het verlies naar plek vier.

ONI blijft in deze afdeling koploper met 15 punten uit 6 duels gevolgd door GSC ODS (7-14), Alliance (8-14) en Dubbeldam (7-13).

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten
Shopbox