Logo destemvandordt.nl


Foto: Don Fredo

EBOH zorgt met 3-2 zege op VVGZ voor geweldige stunt in de beker

Dordrecht – In de eerste hoofdronde van het KNVB-bekertoernooi verrichtte derdeklasser EBOH zaterdag een geweldige prestatie door eersteklasser VVGZ met 3-2 te kloppen.

EBOH’s doelman Pim Versluis na afloop terecht euforisch: “Binnen drie minuten stonden we weliswaar al achter door een corner die er gelijk inviel, maar we konden onze rug rechten”. Binnen tien minuten stond het alweer gelijk. Jeffrey Monster anticipeerde het beste op een voorzet van Leroy Verkerk en knalde de 1-1 binnen.

Pim Versluis vervolgt: “Na 25 minuten een pass op Johnny Granger die echt voortreffelijk wegdraaide. Met links zette hij de keeper ook nog op het verkeerde been en schoot heerlijk binnen. De rust haalde we echter niet met een voorsprong want in de 40ste minuut kwam VVGZ langszij. Van binnen de zestien kwam hun spits vrij en kon langs mij binnen schieten (2-2).”

Na de rust nam EBOH in de 55ste minuut opnieuw een voorsprong dankzij een goed schot van Wesley Ebbers (3-2). “VVGZ ging alles op alles spelen maar we hielden goed stand. Alle voorzetten werden onschadelijk gemaakt. Het was weer ouderwets vechtvoetbal en dus een gekkenhuis op de Schenkeldijk. Maar na 90 minuten stond er nog steeds 3-2 op het scorebord. We hebben echt goed mét en vóór elkaar geknokt, de overwinning was niet eens echt onverdiend. Tot aan de 3-2 konden we erg goed mee, hadden goed voetbal in huis en hun alles-of-niets offensief hebben we overleefd”, besluit Pim Versluis die weer verdienstelijk werk verrichtte onder de roodzwarte lat.

(Tekst en archieffoto Fred van Dongen)

Meer berichten
Shopbox