Logo destemvandordt.nl


Bij RCD was het in het bekerduel met hoofdklasser IFC regelmatig alle hens aan dek. (Foto Don Fredo)
Bij RCD was het in het bekerduel met hoofdklasser IFC regelmatig alle hens aan dek. (Foto Don Fredo) (Foto: Don Fredo)

Bekervoetbal: RCD maatje te klein voor hoofdklasser IFC (1-5)

Dordrecht – Van de vier Dordtse clubs die de poulefase van het KNVB-bekertoernooi hadden overleefd had derdeklasser RCD zonder meer de zwaarste tegenstander geloot voor de eerste hoofdronde

Zondagmiddag trof het thuis in Dordrecht de Ambachtse hoofdklasser IFC. Iets meer dan een half uur lang wist RCD de hoofdklasse-storm te doorstaan. Dankzij goed uitgevoerd verzet, prima acties van de eigen doelman Mitchell Meijdam én een portie geluk. Toen gebeurde het onvermijdelijke. IFC vond de bres in de Racing-afweer en nam via Marwin Richard de leiding. Hij en Brian Leons tilden nog voor rust de marge naar 0-3.

In het tweede bedrijf nam IFC wat gas terug en kon RCD zich wat regelmatiger naar het front begeven. Na een half uur schakelden de bezoekers alsnog een versnelling hoger en voerden zo via treffers van invaller Noel Goossens en alweer Marwin Richard de stand op naar 0-5.

Toch kreeg RCD z’n verdiende tegentreffer. Verdediger Roy Schrauwen zag dat IFC wel erg ver was opgedrongen en voorzag zijn aanvaller Liomar Jennie van een perfecte dieptepass. De jonge RCD-spits liet zich dit buitenkansje niet ontglippen (1-5).

Nu het bekeravontuur er op zit voor RCD kan de ploeg zich volledig richten op de competitie waarin het zonder meer meestrijdt om de hoofdprijzen. Komende zondag staat een topduel voor de Racing geprogrammeerd. Het bezoekt dan het op papier ongenaakbare Meeuwenplaat dat tot nu toe al z’n wedstrijden won. RCD bezet knap de derde plaats in het algemeen klassement.

OMC

Voor de competitie kwam alleen vierdeklasser OMC in actie. Het speelde thuis de bij een 0-2 stand gestaakte wedstrijd tegen Raamsdonk uit. Met een man minder probeerde OMC verdienstelijk de achterstand te repareren. Zonder succes want Raamsdonk nam uiteindelijk met 1-4 de volle buit mee naar huis.

Speler Joey Faasen: “We kregen al snel twee tegendoelpunten. Voor de rest hebben we heel de wedstrijd gedrukt maar helaas maar één goal weten te maken door Adil el Yakoubi (1-4).”

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten
Shopbox