Logo destemvandordt.nl


Patiëntjes van Kinderdiabetespoli 'Diatime' in de Efteling

Dordrecht - Vandaag is het Werelddiabetesdag. Gisteren al vierden 90 patiëntjes van de Kinderdiabetespoli 'Diatime' van het Albert Schweitzer ziekenhuis deze wereldwijde bewustwordingsdag in de Efteling. Ze gingen onder begeleiding van het hele behandelteam met twee bussen naar het pretpark. Het uitje werd mogelijk gemaakt door een donatie van 4000 euro van Kiwanis Dordrecht. Deze serviceclub spant zich speciaal in voor de belangen van kinderen. Jumbo Sterrenburg verzorgde iets lekkers om mee te nemen.

Kinderen met diabetes moeten vier keer per dag hun bloedsuiker meten, insuline toedienen via een injectie of een insulinepomp en berekenen hoeveel koolhydraten in hun voeding zitten. Vaak zijn ze de enige in hun omgeving met deze aandoening en daardoor kunnen ze zich erg alleen voelen. Diatime gaat regelmatig dankzij sponsors met de kinderen op stap, om het lotgenotencontact te bevorderen.

De kinderen genoten van de vele attracties. Het behandelteam hield de bloedsuikergehalten in de gaten en hielp de kinderen met de insulinetoediening waar nodig.

(bron: Albert Schweitzer ziekenhuis)

Meer berichten
Shopbox