Logo destemvandordt.nl


 Hikmet Uysal krijgt de eerste prijs uitgereikt door juryvoorzitter prof.dr.ir.Theo Salet (l). Inzet: Hikmet Uysal. (Foto’s Arcadis)
 Hikmet Uysal krijgt de eerste prijs uitgereikt door juryvoorzitter prof.dr.ir.Theo Salet (l). Inzet: Hikmet Uysal. (Foto’s Arcadis)

Prestigieuze Studieprijs voor Dordtenaar Hikmet Uysal

Dordrecht – Bij het internationale ingenieursbureau Arcadis zijn ze maar al te blij dat ze de Dordtse (oud-)student Hikmet Uysal (28) hebben kunnen inlijven. Hij won deze maand de prestigieuze ENCI-studieprijs 2017 in de categorie Universiteit.

Hikmet die ook als selectievoetballer (DFC en RCD) bekendheid geniet in Dordrecht: “Dit was een afstudeeronderzoek, scriptie van mijn Master-opleiding Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft waarin ik de specialisatie Structural Engineering heb afgerond. Dit heb ik gedaan als stagiair bij Arcadis. Heb er ruim een jaar over gedaan. Uiteindelijk ben ik na het afronden van mijn scriptieonderzoek - en dus ook studie - blijven werken bij Arcadis.”

Hikmets hoogleraar adviseerde de jonge structural engineer mee te dingen naar de studieprijs van dit jaar. “Nadat ik begonnen was met werken kreeg ik van mijn professor de aanbeveling mee te doen met de ENCI-studieprijs 2017. Op die manier had ik mijn onderzoek ingediend voor de prijs.”

De prijs is niet zo maar een aardigheidje. Ze heeft tot doel belangstelling te wekken voor het bouwen met beton en om nieuwe ontwikkelingen te stimuleren. De prijs wordt toegekend aan studies 'die blijk geven van: goed inzicht, diepgang en originaliteit'.

De jury die de prijs aan de Dordtenaar Hikmet toekende stelt in haar rapport onder meer: “Zelden zijn materiaalproeven, praktijkproeven en niet lineaire eindige elementen berekeningen op zo een mooie wijze bij elkaar gekomen als in dit afstudeeronderzoek. Het gaat in op de actuele vraag naar het draagvermogen van een bestaande constructie, in dit geval een duiker.”

En wat doet een structural engineer zo al? Hikmet: “Het is iemand die is gespecialiseerd in de wetenschap die zich bezighoudt met het analyseren en ontwerpen van dragende constructies van bruggen, tunnels, flats, etc. In feite is het een specifieke discipline binnen de civiele techniek”.

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten
Shopbox