Logo destemvandordt.nl


Michelle van Dijk (foto: pr)
Michelle van Dijk (foto: pr)

Michelle van Dijk signeert bij Vos & Van der Leer

Dordrecht - Op zaterdag 9 september signeert Michelle van Dijk haar debuutroman Darko's lessen bij Vos & Van der Leer in Dordrecht centrum. Lezers kunnen tussen 14.00 en 15.00 aansluiten voor een meet & greet met de schrijfster en een gesigneerd exemplaar van haar debuutroman.

Michelle van Dijk (1981) was de allereerste winnaar van Write Now!. Ze publiceerde verhalen, columns en opiniestukken in diverse kranten en (online) magazines. Van Dijk studeerde Nederlands in Leiden en werkt in het onderwijs. Darko's lessen is haar debuut.

Ook een Dordtse schrijfster? Een beetje dan. Van Dijk woonde ook in Dordrecht en werkte daar als freelance tekstschrijver van 2004 tot 2010. Ook was ze actief betrokken bij de oprichting van DOCK Dordrecht, het creatieve netwerk. Natuurlijk mag een bezoek aan Dordrecht bij alle boekpromotie niet ontbreken.

Darko's lessen is een vlotte roman over harde levenslessen. Darko (20) reisde op zijn elfde met zijn ouders vanuit Servië naar Nederland. Hij heeft een relatie met Janna, die bijna vijftien jaar ouder is en als niet zo happy happy single vooral last heeft van 'first world problems', zoals keuzestress en verveling. Sinds ze Darko kent, is haar probleem vooral dat zij een lerares ís en dat hij haar leerling wás. Darko werkt zich intussen te pletter om genoeg te verdienen, een diploma te halen. De tegenstellingen maken hun liefde niet zozeer onmogelijk of verboden, maar wel kansarm.

In deze rauwe roman wordt Darko volwassen in het heden van de Rotterdamse working class. Grijpen de pijn van een ongelijke liefde en de herinneringen aan het Servische slagveld van de jaren '90 Darko op fatale wijze naar de keel? Of gaan hij en Janna het redden in de smeltkroes Rotterdam?

Meer berichten
Shopbox