Logo destemvandordt.nl


NEC - FC Dordrecht 01-12-2017
NEC - FC Dordrecht 01-12-2017 (Foto: Alex Oldenziel)

Mistig weerzien voor FC Dordrecht

Als je zo’n 25 jaar je cluppie achterna reist denk je zo’n beetje alles wel gezien te hebben. Maar door toeval stond NEC uit al heel lang niet meer op het programma in de competitie. In 1994 promoveerde NEC als tweede achter kampioen Dordrecht’90. Maar daar waar ‘Dordt’ na 1 jaar weer degradeerde, beleef NEC tot 2015 onafgebroken in de eredivisie. Terwijl NEC dat jaar degradeerde, ging FC Dordrecht juist weer naar de ere om het een jaar later weer in omgekeerde volgorde te doen.

De eerste ontmoeting sinds 1994 dus. Het werd er één om snel te vergeten. Vanaf minuut 1 liep FC Dordrecht achter de feiten aan. De ruim 50 meegereisde supporters waren amper gaan zitten of de thuisploeg mocht al de 1-0 noteren. Ook in de volgende 90 minuten was er weinig te zien. Letterlijk, doordat mist langzaam het stadion in trok en bleef hangen. Helaas voor FC Dordrecht net niet genoeg om de wedstrijd te staken. Met enige moeite waren beide doelen te zien.

In de tweede helft konden we vooral zien hoe de spelers van Dordt - net als in de eerste helft - 3 keer extra mochten aftrappen. 6-0 dus. Een uitslag waar gezien het spelbeeld weinig op af te dingen viel.

Ondanks de zware nederlaag hielden de supporters de moed er in en bleven zoals het een Dordtenaar betaamt zingen en werden de spelers bedankt. In de bus terug naar Dordt ging het vooral over waarom we er toch vrijwillig voor kiezen om 2 uur in de bus en vervolgens 2 uur in de vrieskou te gaan zitten om Dordrecht te zien verliezen. Gelukkig komt op zulke momenten buschauffeur Piet met wijze raad: “Ik ben nu 50 jaar getrouwd met mijn vrouw. Je kan moeilijk iets anders kiezen he? Je láát wat en je víndt wat.” En zo is het Piet, vrijdag staan we weer gezellig op de Krommedijk voor de wedstrijd tegen MVV. Hopelijk vinden we wat.

Meer berichten
Shopbox