Logo destemvandordt.nl


Foto: Don Fredo

Zeges EBOH en GSC ODS; Wieldrecht, DFC en Dubbeldam gelijk

Dordrecht – Van de zes Dordtse zaterdagclubs sleepten alleen derdeklasser EBOH en vierdeklasser GSC ODS de volle buit binnen. In de eerste klas zakte Oranje Wit naar het rechter rijtje door een onverdiende thuisnederlaag tegen Deltasport uit Vlaardingen. DFC, Wieldrecht en Dubbeldam noteerden elk een gelijkspel.

Oranje Wit

Een in het eerste half uur goed combinerend Oranje Wit zag verdiend de 1-0 maken door Christiaan Perrier. “Met een geweldig schot met links vol op de wreef van zo’n 20 meter stijf in de kruising”, meldt onze man langs de lijn Ron Akkerman. Het laatste kwartier kreeg Deltasport meer de overhand maar kwam niet tot scoren. “OW had in de counters voor rust nog minimaal twee keer moeten scoren door Müller, Dielhof of de sterk spelende Kramer. Vlak na rust kwam Deltasport op gelijke hoogte door een vrije trap rand zestien."

Ron vervolgt zijn impressie: “De tweede helft was over het algemeen een stuk minder attractief met uiteindelijk de 1-2 uit een strakke voorzet van rechts. Het slotoffensief van OW leverde niet meer op dan een kans voor Versteeg. Een gelijkspel was qua kansen de eerlijkste uitslag geweest”.

Wieldrecht

In de ‘Zeeuwse’ derde klas morste Wieldrecht punten bij De Fendert in West-Brabant (3-3). Speler Ferr Kemaldar meldt: “In de rust stonden we 1-3 voor. Speelden toen heel goed. Vlak voor rust kregen we een knullig doelpunt tegen. In de tweede helft lieten we het zoals vaker dit seizoen afweten en kregen we twee goals om de oren met dode spelmomenten”.

Het drietal Wieldrecht-goals kwam op naam van Daan Vegt (2x strafschop) en Ferr Kemaldar.

DFC

DFC pakte in de andere derde klas een punt tegen de runner-up ZBC. Met het 2-2 gelijkspel bewees de roodwitte thuisploeg net als vorige week bij De Alblas stadgenoot EBOH een enorme dienst. EBOH staat nu bovenaan.

Arno van Wijnen namens DFC over het gelijkspel: “DFC startte rommelig en speelde de eerste helft zeker geen goede wedstrijd. Na een klein half uur was het toch Leroy Rubio die DFC aan de leiding bracht. Leroy weet de laatste weken het doel goed te vinden. Vorige week scoorde hij twee keer bij De Alblas. Helaas voor DFC kon er niet lang worden genoten van de voorsprong , want ZBC kwam snel langszij (1-1)”.

In de roodwitte dug-out werd gehoopt de rust met deze stand te bereiken, maar ZBC nam toch vlak voor de pauze de leiding 1-2. “Wat er precies gezegd is in de rust is onduidelijk, maar zeker is wel dat de woorden van trainer Danny Slegers bij de spelers zijn aangekomen. Want DFC toonde na rust een compleet andere inzet”, vervolgt Arno van Wijnen. “DFC speelde een voortreffelijk tweede bedrijf en kwam dan ook zeker verdiend op 2-2 door Gareth Gallagher. Vanaf dat moment was het een open wedstrijd en kon het alle kanten opgaan. Beide ploegen streden voor de winst, wat het spelbeeld voor de toeschouwers erg aantrekkelijk maakte. DFC kreeg in de tweede helft nog enkele aantrekkelijke kansen om de winst in eigen huis te houden. Bij de grootste kans twee minuten voor tijd liepen Leroy en Patrick van Ditten elkaar helaas in de weg. De wedstrijd eindigde dan ook in een terechte puntendeling”.

Met het knappe gelijkspel heeft DFC dat de laatste weken goed presteert de middenmoot in zicht.

EBOH

De nieuwe leider in de derde klas heet EBOH. Dankzij een riante 5-0 thuiszege op Schelluinen én de gelijke spelen van de rivalen De Alblas en ZBC’97. EBOH heeft 20 punten uit 10 duels. De gevallen leider De Alblas volgt op één punt.

De kersverse Dordtse koploper liet voor rust nog wat kansen liggen (1-0) maar drukte na rust het krachtsverschil alsnog op het scorebord uit (5-0). Een apart verslag met foto van deze wedstrijd staat elders op deze site.

GSC ODS en Dubbeldam

In de vierde klas schaarde GSC ODS zich weer bij de top-drie door een thuiszege op de Tilburgse studenten van Merlijn (3-2). De ploeg deelt nu de tweede plaats met Dubbeldam (beide 18 uit 10). ONI dat met 2-4 won bij Oosterhout blijft fier koploper met 22 punten uit 9 wedstrijden.

Arie Pankras jr. bewees weer van groot nut te zijn voor GSC ODS door een vroege voorsprong van Merlijn te neutraliseren met de 1-1.De man van de openingsgoal Arie Pankras jr.: "Terechte overwinning waarbij we het onszelf onnodig lastig hebben gemaakt. We heersten met goed voetbal maar de tegenstander scoort bij de eerste beste uitval 0-1. Niet veel later mag ik vanaf rand zestien het eindstation zijn van een snelle aanval. Met een knal in de bovenhoek is het weer gelijk 1-1. Een goed genomen vrije trap van de sportieve studentenploeg uit Tilburg zorgt voor rust voor de 1-2. Na rust blijven we voetballen en de bovenliggende partij. Een prachtig schot van zo'n 20 meter van Dani Fernandez zorgt voor de 2-2. Met veel strijd gaan we op zoek naar de volle winst en die komt er via een kopbal van Ferry den Breejen.

*Het meestal stevig scorende Dubbeldam kwam voor het eerst in lange tijd niet tot scoren. Bij RFC in Raamsdonksveer bleef het 0-0.

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten
Shopbox