Logo destemvandordt.nl


Foto: Don Fredo

EBOH na riante zege koploper; prominente rol captain Leroy Verkerk

Dordrecht - Kwaliteit verloochent zich niet. Zodat het niemand verbaast dat EBOH sinds vandaag de (nieuwe) koploper is in de derde klas van het zaterdagvoetbal. Dat gebeurde na een riante thuiszege op middenmoter Schelluinen na een veel te magere ruststand van 1-0.

De Dordtse ploeg zag en passant de concurrentie (De Alblas en ZBC'97) via gelijke spelen kostbare punten verspelen. EBOH is nu alleenheerser met 20 punten uit 10 duels. De 'gevallen' koploper en winnaar van de eerste periode, De Alblas verzamelde één punt  minder.

EBOH's trainer Ries Fok na afloop: "Een compliment aan de jongens. Ze hebben weer voetbal laten zien waar je voor komt kijken. En niks weggegeven." Toch ontkwam de trainer niet aan een kritische noot: "We hadden in de rust al met 6-0 kunnen voor staan". Fok vervolgt: "Maar ik heb in de pauze gezegd dat ze desondanks moesten blijven voetballen". Die opmerking bleek in het tweede bedrijf niet aan dovemansoren gericht.

Aanvoerder Leroy Verkerk verwierf met twee assists en één goal de eretitel man of the match. "Maar", voegde hij er eerlijk aan toe "ik heb ook een strafschop, de eerste, gemist". "Een penalty missen dat overkomt me eigenlijk nooit. Maar goed, die tweede ging er in en dat betekende mijn vijfde goal van dit seizoen". Waarmee zijn aandeel in de EBOH-productie (25 treffers in 10 wedstrijden) nu op exact 20 procent staat. Leroy: "Elk seizoen maak ik wel zo'n tien tot twaalf goals, vooral uit strafschoppen".

"De basis van ons succes in het lopende seizoen? We zijn allemaal EBOH-jongens en hebben nu voor het eerst in jaren weer een goede ploeg. Dit gaan we gewoon niet meer uit handen geven!", zo motiveert Leroy zijn mannen om door te gaan nu ze de weg van het succes gevonden hebben.

De 1-0 stand bij rust betekende een uiterst magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen de kunstgraslijnen. Na zo'n tien  minuten opende de snelle en vaardige spits Regga Regales de score met een technisch volmaakt schot van net binnen de zestien. De bal verdween onhoudbaar in de bovenhoek. Toen dezelfde Regga even later werd gevloerd binnen diezelfde zestien legde de prima leidende scheidsrechter Ad van Drunen de bal op de stip. Tot verbazing van de gewoonlijk zo trefzekere Leroy Verkerk stopte de excellerende doelman van Schelluinen de elfmeter van EBOH's aanvoerder. De herkansing in de rebound van Ricardo van Yperen strandde op de lat.

Ook na de hervatting presenteerde EBOH zich als heer en meester. De onderkant lat voorkwam na een inzet van Gianni Weststrate een snelle uitbreiding van de marge. Halverwege het tweede bedrijf zag Schelluinen, dat heel de wedstrijd mede dankzij een prima organisatie aan Dordtse kant niets wist te creëren, het aantal manschappen gereduceerd tot tien na twee keer geel. Vanaf dat moment wervelde  EBOH langs de tegenstander. De jonge vaardige middenvelder Thomas Keuter tikte in de rebound na een schot van Regga Regales de 2-0 binnen. Leroy Verkerk vanaf elfmeter en Ricardo van Yperen op assist van Leroy voerden de score op naar 4-0. In de slotminuut passeerde invaller Jeffrey Monster op luttele vierkante meters drie tegenstanders om van dichtbij technisch volmaakt nummer vijf in het Schelluinse net te drukken (5-0).

Komende zaterdag treedt de kersverse koploper aan bij Leerdam Sport'55. Dat staat eenzaam onderaan. Niettemin zal trainer Ries Fok zijn mannen waarschuwen verwijzend  naar het spreekwoord dat een kat in het  nauw….

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten
Shopbox