Logo destemvandordt.nl


OMC weet andermaal een luchtslag voor het eigen doel te winnen. (foto: Don Fredo)
OMC weet andermaal een luchtslag voor het eigen doel te winnen. (foto: Don Fredo) (Foto: Don Fredo)

Zondagvoetbal: RCD blijft in kielzog leiders; knap gelijkspel OMC (1-1)

Dordrecht – In het 'Dordtse' zondagvoetbal kwamen alleen derdeklasser RCD en vijfdeklasser GSC ODS tot de volle winst. Beide blijven zo volop in de race om de hoofdprijs in hun afdeling, het kampioenschap. Dubbeldam en SSW incasseerden nederlagen. De twee Dordtse vierdeklassers - SC Emma en OMC - moesten genoegen nemen met puntendelingen.

RCD

RCD blijft in het kielzog van het leidersduo Meeuwenplaat en Virtus in de derde klas. De Dordtse Racing won in Rotterdam bij Coal met 1-2. Onze man langs de ljn Alex Mulders meldt: “RCD begon overtuigend aan de wedstrijd. Coal kwam niet over de helft heen. Het leverde RCD de nodige kansen op. Zo kwamen Randy van Gullik, Elmerson Agate en Liomar Jennie voor de keeper van Coal, maar telkens was de uitblinkende doelman de winnaar. Uit een spaarzame uitval kwam Coal op een onterechte 1-0. Kort daarna trok RCD de stand gelijk door Liomar Jennie. De tweede helft was niet anders. Na een kwartier kreeg Coal een rode kaart. Dit gaf RCD nog meer ruimte. Maar pas in de 90ste minuut verzilverde Rainer Bodok het overwicht (1-2). Een terechte overwinning, alleen RCD had het zich makkelijker kunnen maken door de kansen eerder af te maken.”

RCD blijft op de derde plaats met 23 punten uit 10 wedstrijden. Het moet alleen Meeuwenplaat (9-27) en Virtus (10-26), die ruime zeges boekten, voor zich dulden. Komende zondag staat in Dordrecht RCD tegen Vitus op de rol.

Dubbeldam

De andere Dordtse derdeklasser, Dubbeldam, moest afhaken in de race om de titel. Het verloor bij Charlois met 3-0 na een 2-0 ruststand. Het was lang geleden dat de ploeg niet tot scoren kwam. Als gevolg van blessures kon Dubbeldam niet in z’n sterkste opstelling aantreden. Door de zege sprong Charlois over Dubbeldam heen naar de vierde plaats met 21 punten uit 10 duels. Dubbeldam bleef staan op 20 uit 10.

OMC

In de vierde klas snoepte OMC thuis hoogvlieger Be Ready uit Hank verdienstelijk twee punten af (1-1). Ondanks deze knappe prestatie zakte de Dordtse ploeg naar een gedeelde onderste plaats omdat hekkensluiter VCW verrassend triomfeerde bij RFC (0-1). OMC en VCW vergaarden beide 7 punten uit 10 wedstrijden.

OMC nam al na enkele minuten de leiding door een attente Stokely Odura Amoha (1-0). Het vormde het begin van een aantrekkelijk duel waarin beide ploegen het accent op de aanval bleven leggen. Op slag van rust kwam Be Ready langszij uit een door Robin van de Noort benutte strafschop wegens hands (1-1).

In het tweede bedrijf ontstonden over en weer kansen. OMC weigerde op karakter zich over te geven. Be Ready slaagde er niet in een bres te slaan in de goed georganiseerde Dordtse afweer. Doordat het opdringerige Be Ready achterin veel ruimte gaf kon OMC enkele keren dicht bij een nieuwe voorsprong komen. Tien minuten voor tijd resulteerde dat in een rode kaart voor Guido Rullens van de gasten wegens het neerhalen van een doorgebroken OMC-er. Met een man meer probeerde de thuisploeg in de slotfase alsnog de volle buit te bemachtigen. Het zat evenwel niet mee in de afronding zodat het bij 1-1 bleef.

Een niettemin na afloop tevreden OMC’er Joey Faasen: “We hebben met succes gebikkeld voor dit resultaat en mogen tevreden zijn. Be Ready staat bij de top-drie”.

*Op de foto weet OMC andermaal een luchtslag voor het eigen doel te winnen.

SC Emma

Teleurstelling na afloop in de kleedkamer bij vierdeklasser SC Emma. Het uitduel met Raamsdonk leverde slechts één puntje op (1-1). Speler Randy van Eden licht toe: “Zoals al vaker gezegd, ongelooflijk dat we deze wedstrijd, niet winnend hebben afgesloten... In de eerste helft waren wij dominerend. De tegenstander wist niet wat ze moest. We hebben helaas zeker 5 a 6 goede kansen gemist. De keeper van Raamsdonk had de wedstrijd van zijn leven”

Randy vervolgt: “Na rust waren wij wat minder en kreeg de thuisploeg een goeie kans. Onze keeper Micah pakte deze goed. Ook daarna kregen wij genoeg kansen. Maar of de bal werd van de lijn gehaald of de keeper stond weer in de weg. Door een counter kwamen we 1-0 achter. Dat was zuur, heel zuur. Hierna gingen wij weer voetballen en kregen een penalty mee. Joey steenbakker benutte die goed: 1-1. Nog geprobeerd om de 3 punten te pakken, maar het lukte niet meer...”

“Zonde want de ploegen boven ons, hebben punten laten liggen. We zijn wel een puntje ingelopen maar dat hadden er 3 moeten zijn”, besluit Randy van Eden zijn nabeschouwing.

GSC ODS en SSW

Bij de vijfdeklassers blijft GSC ODS volop meedraaien in de strijd om het kampioenschap. Neerlandia was kansloos op sportpark Stadspolders (3-1). De concurrentie pakte evenwel ook de volle buit. HSC blijft koploper met 23 uit 10, gevolgd door RSV (10-22) en GSC ODS 10-21).

Davut Sahan meldt namens de zegevierden thuisploeg: “We kwamen heel vroeg op 0-1 achterstand. Voorin waren we niet scherp, misten veel kansen. Uiteindelijk kwamen we door Yusuf Karasahin op 1-1. Na rust speelden we goed. Alleen in de afwerking waren we nog niet echt scherp.”

Pas in de laatste vijf minuten keerde de scherpte terug bij GSC ODS en tekenden Davut Sahan en Iibo Karasahin voor de terechte 3-1 eindstand.

Voor SSW bleek hoogvlieger RSV een maatje te groot (3-0). De Dordtenaren belandden zo in het rechter rijtje.

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten
Shopbox