Logo destemvandordt.nl


Marvin Dee Band. (foto: pr)
Marvin Dee Band. (foto: pr)

Zondagmiddag muziek luisteren bij de buren

Dordrecht - Dordrecht doet op zondag 10 december mee aan het landelijke huiskamerfestival Muziek bij de Buren. In veertien steden in heel Nederland openen mensen gastvrij hun deuren om samen met hun buren (en iedereen uit de stad) te luisteren naar Dordtse muzikanten.

Alle muzikanten spelen drie mini- concerten van 30 minuten. Overal is de toegang gratis. In maar liefst 29 huiskamers, geven 29 Dordtse artiesten in 87 optredens; als solist of in groepsverband, jazz, country, rock, klassiek – vele muziekgenres passeren de revue.

Het festival wordt geopend in Pictura om 12.00 met de band Lola's Dice, van 13.00 tot 17.30 zijn er concerten in verschillende huiskamers verspreid over de stad. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand, waardoor iedereen een eigen route kan samenstellen. Leuk om met vrienden af te spreken een bepaalde route te fietsen of - even leuk - om nieuwe mensen te leren kennen in je eigen buurt.

Vanaf 17.30 is er een slotfeest in Brandstof. "We willen alle Dordtenaren uitnodigen om zich te laten verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van onze stad", zeggen de organisatoren.

Huiskamerfestival


Het blijft natuurlijk bijzonder, dat je zomaar bij iemand die je niet kent naar binnen mag. En dan is er ook nog live muziek! Een fantastische combinatie. Voor het hele programma zie de programmakrant online of af te halen verschillende cafés in de binnenstad, VVV Dordrecht en de Velvet Music Store. Deelnemende huiskamers zijn te herkennen aan raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk en vol betekent: wachten op de volgende ronde. De toegang is overal gratis.

Eindfeest


Muziek bij de Buren wordt in iedere stad afgesloten met een eindfeest. In Dordt is er vanaf 16:30 een feestelijke afsluitende avond in Brandstof. Deze is voor iedereen toegankelijk. Op het eindfeest kan iedereen daar genieten van een DJ met vrolijke en gezellige deuntjes. Tevens is het eindfeest een uitgelezen moment voor alle deelnemers en bezoekers om de dag met elkaar door te nemen.

Landelijk


Wat in 2013 begon als een Arnhems initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke beweging. Op zondag 10 december openen maar liefst 630 huiskamers in veertien steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren artiesten verzorgen samen 1890 optredens.

www.muziekbijdeburen.nl

Meer berichten
Shopbox