Logo destemvandordt.nl


Berget Lewis laat zich tijdens haar optreden in Dordrecht begeleiden door een tienkoppige band. (foto: pr)
Berget Lewis laat zich tijdens haar optreden in Dordrecht begeleiden door een tienkoppige band. (foto: pr)

Soultopper Berget Lewis op Dordts Lions Kerstgala

Dordrecht - De Amsterdamse Ziggo Dome, 11 februari 2017. Het overbekende 'Purple Rain' van Prince vult de enorme hal. De bomvolle zaal is muisstil. Op het podium brengt Berget Lewis, samen met de gelegenheidsformatie Ladies of Soul het nummer in een meeslepende eigen interpretatie. Haar beloning is een ovationeel applaus.

Programma-directeur Hans de Boer is maar wat trots dat hij de exotische Berget heeft kunnen contracteren als 'top of the bill' van 'zijn' Lions Kerstgala op 16 december in de nu al totaal uitverkochte schouwburgzaal van Kunstmin.

Topper

De 46-jarige Grand Lady of Soul is een absolute topper in Nederland. Maar niet alleen hier. Ook in de UK vierde La Lewis onlangs triomfen. Onder meer tijdens het Britse TV-programma X Factor, waar ze (naar eigen zeggen) de voltallige jury omver wist te zingen.

Berget Lewis toont zich een enorme fan van Arertha Franklin. "Ik ben enorm door haar beïnvloed. Het door haar vertolkte 'Amazing grace' is voor mij 'the best for all times'. Haar interpretatie van deze hymne is daarna nooit meer geëvenaard. Door niemand!" Berget laat zich tijdens haar optreden in Dordrecht begeleiden door een tienkoppige band.

Ivan Peroti

Als 'special guest' komt Ivan Peroti met Berget mee naar Dordrecht. Hans de Boer: "Ook met deze mooie aanvulling op het hoofdprogramma in de schouwburgzaal ben ik bijzonder ingenomen. Eigenlijk is het een verzoek van Berget zelf geweest om met Ivan een paar duetten tijdens het gala te zingen." De 41-jarige zanger kwam in 2015 in de kwart finale aan de top tijdens The Voice of Holland en werd 'gedrild' door Sanne Hans (Miss Montreal).

Champagne

"Het wordt weer een uiterst stijlvolle 'event of the year', met een champagnebar, hapjes en drankjes en diverse bands in de Kleine Zaal en de foyer (het vroegere Sybold)", gaat Hans verder. In de Kleine Zaal is dat de bekende Hermes Houseband die nationale en internationale hits brengt en in de foyer zorgt de Tiny Little Band voor een zwoele nachtclubsfeer. "Dit zijn echt topmuzikanten. Ze beheersen de juiste combinatie van repertoire en onberispelijke uitstraling. Kortom: entertainment van het hoogste niveau", aldus Hans de Boer.

In Art & Dining in het Dordrechts Museum wordt ook dit jaar weer op 16 december een uitgebreid kerstdiner geserveerd door meesterkok Ad Janssen van hotel Bellevue. Vanaf 18.00 uur kan men aanschuiven. Een speciale shuttle verbinding zorgt ervoor dat men tijdig (20.00 uur) in Kunstmin arriveert. Er zijn nog enkele tafels beschikbaar.

(door Philip Elzerman)

Meer berichten
Shopbox