Logo destemvandordt.nl


Actie voor veteranen bij FC Dordrecht

Dordrecht –  FC Dordrecht besteedt komende vrijdag speciaal aandacht aan Nederlandse veteranen.

Tijdens de zestiende en zeventiende ronde van de Jupiler League voetbal competitie wordt landelijk een eerbetoon gegeven aan de Nederlandse veteranen. Zo ook bij de wedstrijd FC Dordrecht – MVV Maastricht op vrijdag 8 december (aftrap 20.00 uur).
"Om hun inzet voor het Koninkrijk in oorlogsomstandigheden te eren, nodigen wij alle veteranen uit Dordrecht en omgeving uit om deze wedstrijd bij te wonen. FC Dordrecht roept iedereen die de Nederlandse veteranen een warm hart toe draagt op, om de wedstrijd FC Dordrecht – MVV bij te wonen, om zo respect voor hen te tonen", laat de club weten.

Dit plan is tot stand gekomen in samenwerking met het veteranencomité Dordrecht en de gemeente.

Rondom de wedstrijd worden een aantal activiteiten georganiseerd.
Vandaag, woensdag 6 december, wordt er een gastles verzorgd bij basisschool CBS Johan Friso. In de drie klassen groep 8 komt een veteraan een les verzorgen. Vanuit FC Dordrecht zal Henk Pol deze lessen bijwonen. Henk Pol, medewerker bij FC Dordrecht, is bij de luchtmacht onder andere uitgezonden geweest naar Libanon en Kosovo. Deze leerlingen krijgen ook kaarten om de wedstrijd bij te wonen.

Alle veteranen in Dordrecht zijn persoonlijk uitgenodigd om deze wedstrijd te komen bezoeken. Voor de wedstrijd worden witte anjers, het symbool van waardering voor de veteranen, uitgedeeld aan het publiek. De veteranen zijn welkom om bij de opkomst van de spelers op het veld een erehaag te vormen. Voor de wedstrijd klinkt het volkslied.

Meer berichten
Shopbox