Logo destemvandordt.nl


Peter van der Meer: 'Het ASz wil zijn zoals de mens en dokter Albert Schweitzer.' (Foto Frederike Slieker)
Peter van der Meer: 'Het ASz wil zijn zoals de mens en dokter Albert Schweitzer.' (Foto Frederike Slieker)

'Ziekenhuis rookvrij in 2018'

Dordrecht - Bestuursvoorzitter Peter van der Meer wil het Albert Schweitzer ziekenhuis graag dit jaar nog rookvrij maken. Hij zei dat maandag in zijn nieuwjaarsspeech.
"Past roken in 2018 nog bij een ziekenhuis? Ik vind van niet. Vorige week is het Medisch Centrum Leeuwarden het nieuwe jaar ingegaan als eerste rookvrije ziekenhuis van het land. Echt rookvrij, dus ook buiten geen rookplekken meer. Ik had best gewild dat wij het eerste waren geweest. Wij in de zorg worden dagelijks geconfronteerd met de ernstige, zelfs dodelijke gevolgen van roken bij patiënten. Alleen al daarom zouden wij het goede voorbeeld moeten geven."

Van der Meer stond verder stil bij de verkoop van locatie Amstelwijck, voorheen Refaja. "Langere tijd leek het een blok aan ons been, maar uitgerekend in het afgelopen jaar – waarin we vertrokken uit het pand – is de vastgoedmarkt weer flink aangetrokken. De gemeente Dordrecht is bereid tot het wijzigen van de bestemming, naar wonen. Dat alles zorgt ervoor dat we de gebouwen en grond gunstig van de hand kunnen doen." Wie de kopende projectontwikkelaar is, wordt spoedig bekend.

De ziekenhuisdirecteur liet verder weten dat hij van 2018 een jaar wil maken van inspiratie, bezieling en de vraag 'wie zijn wij nu eigenlijk'? "Het ASz wil zijn zoals de mens en dokter Albert Schweitzer. Ook wij zetten ons dag en nacht in voor ons waardevolste 'bezit', het leven, door aandacht te geven met hart, hoofd én ziel."
 

Meer berichten
Shopbox