Foto: Don Fredo

Zaterdagvoetbal: EBOH en GSC ODS imponeren met uitzeges

Dordrecht – Van de vijf Dordtse zaterdagclubs die in actie kwamen lieten derdeklasser EBOH en vierdeklasser GSC ODS imponerende resultaten zien. Beide blijven volop in de race om de titel.

Eersteklasser Oranje Wit handhaafde zich in het linker rijtje ondanks een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Oude Maas. Wieldrecht ging in de ‘Zeeuwse’ derde klas thuis onderuit tegen runner-up Tholense Boys. DFC zag z’n thuistreffen met IFC afgelast.

Vierdeklasser Dubbeldam die vorige week fraai de periodetitel veroverde moest afstand doen van de troon door een 2-3 nederlaag tegen concurrent ONI. GSC ODS en RFC nestelden zich via zeges ook boven Dubbeldam dat nu genoegen moet nemen met de vierde plaats.

Oranje Wit

Eersteklasser Oranje Wit stuitte op taai verzet van Oude Maas uit Rhoon dat zich zo snel mogelijk uit de gevarenzone wil wegwerken. Het duel eindigde onbeslist (1-1). De Dordtse ploeg blijft zodoende in de vlees noch vis status. Onderaan in het linker rijtje met een te grote achterstand op de koplopers en op redelijk veilige afstand van de code rood.

Onze man langs de lijn bij 'OW-OM', Ron Akkerman, doet verslag. "De gehele wedstrijd speelde OW op de helft van de tegenstander zonder in de eerste helft echt grote kansen te creëren. Het bleef vooral bij schoten vanaf de 16 die nauwelijks gevaar opleverden. OM counterde één keer over links en dat leverde de ruststand van 0-1 op."

Ron vervolgt: " In de tweede helft werd uit een ander vaatje getapt. Het tempo ging omhoog er werd beter open gedraaid in plaats van de gemakkelijke terugbal te spelen. Er werd ook opportunistischer gespeeld. Met het inbrengen van de stormrammen Van Valen en De Lange lukte het uiteindelijk door de hoge bal te spelen om Perrier vrij te krijgen, die de verdiende gelijkmaker aantekende: 1-1. Vlak voor de tijd had OW een penalty moeten krijgen, Perrier werd onderuit getrokken op de rand van de 16, erbinnen oordeelde heel OW, erbuiten oordeelde het neutrale trio. De grensrechter had hier zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en moeten aangeven dat de overtreding wel degelijk binnen de 16 was, maar ach… De aansluitende vrije trap werd gekeerd door de keeper".

EBOH

“Vandaag gelukkig heel goede zaken gedaan door een onverdiende, smerige maar heerlijke 0-1 overwinning”, aldus EBOH-doelman Pim Versluis na het gewonnen duel bij Alblasserdam. EBOH blijft zo vol in de titelrace. Concurrent Streefkerk won vandaag andermaal (4-2 tegen Groote Lindt) maar EBOH’s andere rivaal, De Alblas, haalde bakzeil bij Ameide. EBOH’s achterstand op Streefkerk bleef drie punten maar de Dordtenaren hebben nog een wedstrijd (uit tegen hekkensluiter Leerdam Sport’55) tegoed.

Door Alblasserdam te kloppen sloot EBOH voor deze ploeg voorlopig de poort naar de bovenste stekken. Pim Versluis: “Alblasserdam wilde vanaf minuut één voor de overwinning gaan, maar EBOH bleek als sterkste uit de strijd te komen. In een wedstrijd waar mede door het veld niet al te veel kansen werden gecreëerd, hadden wij aan één echte kans genoeg om de 0-1 te maken. Dat deed Regga Regales met een knap schot in de lange hoek op slag van rust”.

De triomferende Dordtse doelman vervolgt: “Ondanks dat Alblasserdam voor rust ook nog rood kreeg (2x geel) konden we geen gezag op de wedstrijd krijgen. Het was te slordig en niet iedereen haalde het gebruikelijke niveau. In ieder geval gevochten voor elkaar en stand gehouden, een heerlijke 0-1 overwinning gepakt. Alblasserdam hiermee wel een tik gegeven. Gelukkig kon ik zelf ook weer belangrijk zijn, wat weer voor een goed gevoel zorgt!”

Wieldrecht

Het lukte Wieldrecht niet Tholense Boys van de tweede plaats te verdrijven. In een boeiend, rechtstreeks duel met de Zeeuwen trok Wieldrecht met 0-3 aan het kortste eind. Tholense Boys versterkte zo zijn positie als nummer twee. De achterstand op de uitspringende koploper Krabbendijke lijkt niettemin onoverbrugbaar.

Ferr Kemaldar namens Wieldrecht: “Ondanks goed voetbal en strijd van ons was Tholense Boys effectiever in de afronding. Wij waren heel de wedstrijd de betere ploeg. Bij rust stond het 0-1. In de laatste tien minuten toen wij druk naar voren gaven, liepen de gasten via counters naar 0-3”.

GSC ODS

In de vierde klas rukte GSC ODS op naar de gedeelde tweede plaats en profiteerde zo maximaal van de nederlaag van de gevallen leider Dubbeldam in de rechtstreekse confrontatie met rivaal ONI. De ploeg won met 0-2 bij Oostenhout dankzij twee treffers van Arie Pankras jr. (foto).

Arie doet verslag: “Vanaf minuut 1 een geconcentreerd en goed georganiseerd GSC ODS dat van plan was om de drie punten uit Oosterhout mee naar Dordrecht te nemen. Oosterhout werd onder druk gezet en kon alleen met lange halen van achter uit proberen hun eenzame spits te bereiken. Deze werd echter door ons centrale duo volledig uit de wedstrijd gespeeld. Daar stond tegenover dat wij met grote regelmaat gevaarlijk opdoken voor hun keeper. Die hield met een aantal knappe reddingen de thuisploeg op de been. Hierdoor stond het bij rust nog 0-0.”

In de tweede helft hetzelfde beeld, aldus Arie. “De thuisploeg kwam nauwelijks over de middellijn.” Halverwege het tweede bedrijf tikte de keeper een goed ingeschoten vrije trap van Jeffrey Gooshouwer knap uit de hoek. De attent doorgelopen Arie Pankras jr. prikte de losgelaten bal alsnog in het doel (0-1). Vijf minuten later ging dezelfde keeper aan de zijkant in de fout. De storende Niels van Tol veroverde de bal, gaf deze breed op Arie Pankras jr. en deze schoot de bal beheerst in de verre hoek (0-2). “En dat was ook de einduitslag. Een verdiende overwinning”, aldus Arie die met zijn twee goals weer min of meer de titel man of the match claimde.

Dubbeldam

Na het zoet van de vorige week veroverde periodetitel moest Dubbeldam in de vierde klas nu zuur verwerken. Het topduel tegen concurrent ONI werd met 2-3 verloren. ONI is nu de nieuwe koploper, Dubbeldam zakte naar plek vier.

Dubbeldams doelman Rumo van Oosten: “Naar mijn idee heel erg onterecht verloren aangezien wij veel beter waren. We kwamen voor rust met 0-2 achter door een onterecht penalty en een ongelukkig schot. Waarna we ons prima herpakten en al snel via Frank Sluijmer de 1-2 maakten en vervolgens Raffalinho Karg de 2-2 aantekende. Uit een klutsbal scoorden zij de 2-3….”

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten