Logo destemvandordt.nl


RCD ging verrassend onderuit. (archieffoto: Don Fredo)
RCD ging verrassend onderuit. (archieffoto: Don Fredo)

Zondagvoetbal: Revanche Dubbeldam; monsterzege GSC ODS

Dordrecht – Vijf van de zes Dordtse zondagclubs kwamen vandaag in actie. Vierdeklasser OMC zag z’n thuiswedstrijd afgelast. In de derde klas herstelde Dubbeldam zich fraai van de verrassende thuisnederlaag van vorige week. De ploeg haalde met 0-4 uit bij Kethel Spaland In dezelfde afdeling ging RCD onderuit waardoor de ploeg de aansluiting met het leidersduo Meeuwenplaat en Virtus kwijt is. Vierdeklasser SC Emma verloor en verzuimde zo dichter richting koplopers te kruipen. Vijfdeklasser GSC ODS maakte gehakt van Rimboe (8-1) en blijft zodoende volop in de race om het kampioenschap.

Dubbeldam

In de derde klas kende een op revanche belust Dubbeldam geen genade met gastheer Kethel Spaland (0-4). De treffers kwamen op naam van Jerry van Ingen, Dennis Geschiere (2x) en Jordy Wouters. De goals werden netjes over beide helften verdeeld.

Dubbeldam was gewoon kwalitatief beter en ook nog efficiënter. Op de triomf viel niets af te dingen. Voor de Dubbeldammers gloort nu weer aansluiting bij de kopgroep. Het heeft in elk geval stadgenoot RCD dat derde staat in zicht.

RCD

Van de top-drie in dezelfde derde klas als Dubbeldam haalde alleen RCD bakzeil. Meeuwenplaat en Virtus triomfeerden en hebben nu respectievelijk vier en drie punten meer vergaard dan de Dordtse Racing.

Onze man langs de lijn bij BZC Zuiderpark tegen RCD: “Onnodig verlies van RCD.Tegen een matige tegenstander, die het moest hebben van hard werken wisten we niet te winnen. Helemaal uit het niets scoorde BZC in de 61ste minuut. Ze waren hiervoor nog niet in de buurt van het doel geweest. RCD kreeg wel wat kansen maar deze werden dus niet benut. Na de 1-0 ging RCD nog meer drukken maar had moeite om door de gele muur heen te komen. Wanneer het wel lukte stond de keeper in de weg.” Zodat het 1-0 bleef.

SC Emma

In de vierde klas morste het leidersduo Hoge Vucht en DIA punten. SC Emma zou bij winst dus goede zaken hebben gedaan maar liet de punten helaas liggen bij Right’Oh (4-2). DIA is nu alleen koploper. SC Emma volgt op vijf punten op plek zes.

Emma-speler Randy van Eden was gedecideerd na afloop: “Totaal onnodig verloren. In de eerste helft speelden we net als vorige week, goed en gedisciplineerd. Uit een vrije trap, kopt Shendro Christina dan ook de 0-1 binnen. Hierna was het eigenlijk wachten op de 0-2, maar die kwam er helaas niet. Ruststand 0-1.”

Na de pauze kwam Right’Oh feller uit de kleedkamer, waardoor we teveel achteruit moesten lopen.. Right’Oh werd niet echt gevaarlijk. Helaas door een slippertje van onze keeper werd het toch 1-1. Hierna kwamen we toch weer wat beter in het spel en kregen dan ook een vrije trap op randje 16. Lowie Holzken schoot deze op de keeper, die deze los liet. Shendro kon zo de 1-2 aantekenen. Helaas ging het hierna helemaal fout, Right’Oh bracht een spits erbij en kwam op 2-2. We waren het helemaal kwijt en de thuisploeg maakte er uiteindelijk nog twee: 4-2. Totaal onnodig en als je ziet, dat de concurrentie ook punten verspeelt, doet deze nederlaag extra veel pijn.”, besluit Randy zijn visie.

GSC ODS en SSW

In de vijfde klas beleefde GSC ODS een prima zondag. Koploper HSC ging onderuit bij runner-up RSV (3-1). RSV is nu de nieuwe leider met evenveel punten als HSC.

Door een knallende 8-1 zege op Rimboe staat GSC ODS nu nog maar twee punten achter op het leidersduo. Speler Davut Sahan vertelt: “We hadden wat goed te maken van vorige week toen we verloren bij HSC. Hoewel we slap begonnen. Na een kwartier maakte ik de 1-0 maar gelijk daarop viel alweer de gelijkmaker (1-1). Door die 1-1 waren we ineens wakker en ging het daarna allemaal heel snel. Bij rust was het 3-1 door Lutfulah Kilic en Ibo Karasahin. Na de hervatting gingen we gewoon door. Het leidde tot een eindstand van 8-1.Onze goals na rust kwamen op naam van Ibo Karasahin (2x), Coskun Altintas,, Serhat Sahingoz en Sadik Telli”.

*SSW haalde ook fors uit. Gast Welberg kreeg met 5-0 klop. De ‘zebra’s’ paraderen nu probleemloos en fier in het linker rijtje.

(Tekst Fred van Dongen)

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox