Directeur Harry Vos met docenten Ruben Stam en Heleen den Hartog. (Foto: Huib Kooyker)
Directeur Harry Vos met docenten Ruben Stam en Heleen den Hartog. (Foto: Huib Kooyker) (Foto: Huib Kooyker)

Leerorkest nu ook op De Fontein

Basisschool De Fontein uit Dordrecht doet mee met het concept van Leerorkest Drechtsteden. Dat betekent dat de school per ingang van afgelopen vrijdag muzieklessen via het Leerorkest krijgt op school.

Door Eline Lohman

DORDRECHT – Marco Brand is er maar wat trots op. "Wij zijn met het uitrollen van het Leerorkest concept in de volgende fase beland. We krijgen volop steun vanuit de gemeente. De volgende school, De Fontein, is ingestapt en daarmee zijn we nu van start gegaan. De school waarmee we de pilot hebben gedraaid, EBS Eden, is inmiddels alweer bezig. Wij vinden het geweldig dat we op De Fontein mogen starten. Het is een school centraal in Oud-Krispijn met een dependance in Wielwijk en de directeur, Harry Vos, samen met zijn team heb ik leren kennen als zeer betrokken bij de kinderen in hun wijk. Zij zijn zich bewust van de toegevoegde waarde van muziekles en muziekles met instrumenten."

Dat klopt, onderstreept Harry Vos over de samenwerking tussen de school en het Leerorkest Drechtsteden. "Het is een heel mooie kans om op professionele wijze invulling te geven aan het muziekonderwijs. We waren al bezig met muziek, maar dan in de vorm van zingen. We geven zanglessen en we hebben een eigen kinderkoor van kinderen uit groep vier tot en met acht. Zij zingen elke vrijdag."

Maar Vos merkte dat er ook animo is voor muziekinstrumenten. "Toen we een gesprek hadden met de mensen van het Leerorkest, had ik het idee dat het concept een stuk verder gaat op muziekgebied dan wij nu doen. Ons aanbod gaat op deze manier meer de verdieping in en dat is mooi. Kinderen komen in aanraking met muziekinstrumenten die ze normaal niet zo snel bespelen, namelijk zes instrumenten: viool, dwarsfluit, cello, trompet, percussie en contrabas. Zo kunnen ze zich breed oriënteren. Al zijn het maar een paar kinderen die later doorstromen naar een muziekvereniging om verder te gaan met muziek – dat zou al mooi zijn. In ieder geval krijgen nu alle kinderen een bepaalde basis en krijgen ze kennis mee over instrumenten."

De locatie in Oud-Krispijn is nu begonnen met de muzieklessen, één uur per week voor groep vijf/zes en een uur voor groep zes/zeven. Als het goed is, wordt binnen twee weken ook op de andere locatie van De Fontein gestart, in Wielwijk. Vos: "Het project loopt tot en met de zomervakantie. We hopen dat het een succes is en dat we daarna het project een vervolg kunnen geven in het nieuwe schooljaar." Zie ook www.leerorkestdrechtsteden.nl.

Meer berichten