Caty Schrijft: indebuurt

Het is precies een jaar geleden dat ik bij indebuurt.nl ging werken, de website die nu in meer dan twintig steden actief is en nog steeds groeit. Er is dus ook een indebuurt Dordrecht. De site hoort bij De Persgroep, uitgever van kranten als Trouw, de Volkskrant, AD en huis-aan-huiskrant De Stem van Dordt. De tweekoppige redactie (één kop is dus van mij) van indebuurt werkt fijn samen met AD De Dordtenaar en De Stem van Dordt. We zitten op dezelfde redactievloer als AD De Dordtenaar aan de Burgemeester de Raadtsingel en drinken koffie uit hetzelfde apparaat. Ook die is fijn.

Nou en?

Wat moet ik met die informatie, denkt u misschien. Nou, indebuurt is een geweldige site met nieuwtjes, leuke rubrieken, weetjes en mooie verhalen. Alleen maar over Dordt. Hopelijk heeft u de site al ontdekt en vertel ik niets nieuws. Maar om er nog meer bekendheid aan de geven kunt u vanaf deze plek in de krant voortaan meelezen over mijn werkbelevenissen in de rubriek Caty Schrijft. Voor indebuurt kom ik namelijk overal in onze stad. Het enige is: we kunnen elkaar maar één keer per maand ontmoeten op deze plaats in de krant. Maar daar hebben we wat op gevonden.

Reacties

De rubriek Caty Schrijft is namelijk verder wekelijks te lezen op www.indebuurt.nl/dordrecht en op www.destemvandordt.nl En dat allemaal naast de vele dagelijkse artikelen op indebuurt.nl want daar volgen we het Dordtse nieuws en hebben we nog veel meer leuke rubrieken. Een paar ervan staan ook wel in deze krant zoals de Dordtse mysteries, maar we geven ook veel aandacht aan leuke dingen die er te doen zijn in de stad, vertellen over de rijke geschiedenis en hebben daar mooie foto's bij, we gaan op bezoek bij winkeliers met een mooi verhaal en, nou ja, nog veel en veel meer.

Vanaf het moment dat ik na mijn journalistieke opleiding een boterham ging verdienen met schrijven, speelde de stad regelmatig een rol in mijn teksten. Ik schreef niet alleen in kranten over Dordrecht, maar ik schreef ook boeken waarin mijn geboortestad prominent figureerde, zowel fictie als non-fictie. En nu dus voor indebuurt. Of dat leuk is? Ja, dat is heel leuk. Ook door de lezersreacties onder de artikelen. Anders dan boeken- en krantenlezers reageren internetlezers vaak onmiddellijk na het lezen van een artikel. De tijd heeft wel geleerd dat dit soms niet voor iedereen even wijs is om te doen.

Soms

Commentaren onder artikelen zijn soms leuk om te lezen, soms niet leuk, soms is kritiek terecht, maar vaak ook niet. Om sommige reacties kan ik een hele dag lachen, maar ik lig er ook weleens wakker van. Laat ik het zo zeggen: lezers zorgen ervoor dat ik scherp blijf. En dus neem ik ook lezersreacties mee in de nieuwe rubriek. In Dordt doen we dat fijn samen, hé? Nou mensen, dat gaat wat worden.

Indebuurt Dordrecht is onderdeel van De Persgroep en werkt samen met AD De Dordtenaar en De Stem van Dordt. Kijk op www.indebuurt.nl/dordrecht

Meer berichten