D66 start online platform 'Straat van de toekomst'

Dordrecht - De vraag hoe 'de straat van de toekomst eruit zal gaan zien' is een vraag die de komende raadsperiode veelvuldig aan bod zal komen.

"Dit is een onderwerp dat iedere Dordtenaar aangaat, daarom gaan we hierover de komende raadsperiode veelvuldig het gesprek met de stad aan. Om die gesprekken te ondersteunen, zijn we het online platform Straat van de toekomst gestart. We roepen iedereen op om mee te denken over hoe de Straat van de toekomst eruit zal gaan zien. Dat kan via Straatvandetoekomst.nl", maakt het Dordtse D66 bekend.

"De thema's duurzaamheid, mobiliteit en de groeiambities van Dordrecht zullen alle drie een belangrijke invloed hebben op hoe onze straat er in de toekomst uit zal gaan zien. In 2035 zullen we volledig los zijn van het gas. Hoe gaat onze toekomstige warmtebron eruitzien? Het wordt steeds vanzelfsprekender dat we ons voor kortere afstanden per fiets op OV verplaatsen. Hebben we in de verre toekomst minder auto's op straat? Hoe gaan de straten dan fysiek ingericht worden? Dordrecht heeft de ambitie om 10.000 woningen in de stad te bouwen. We bouwen niet in de polder en willen de stad vergroenen. Hoe staan die twee zaken tegenover elkaar? Of passen ze samen?"

In de straat van de toekomst zullen deze onderwerpen samenkomen.

Ideeën doorgeven kan via: straatvandetoekomst.nl 

Meer berichten
Shopbox