Foto: Alex Oldenziel

FC Dordrecht grijpt de macht in 'Dordtinchem'

“Zijn jullie al bijna in Dortinchem?” appt een bevriende de Graafschapsupporter die voor de wedstrijd even handen wil schudden. Het blijkt een schrijffoutje, maar het is de Graafschap er alles aan gelegen om de Dordtenaren die met twee bussen zijn afgereisd gastvrij te ontvangen. Bij ontvangst wacht keurig een gratis kop koffie. De Superboeren doen net als Dordt, Emmen en Volendam nog volop mee om de strijd voor de derde periode. Van dit viertal heeft Dordrecht op voorhand wel de minste papieren. Aan de andere kant doe we het uit bij de Graafschap bovengemiddeld goed en werd er de laatste jaren regelmatig gewonnen op de Vijverberg. We beginnen al aardig een angstgegner voor ze te worden.

Daar was in de eerste helft alleen nog weinig van te merken. De Graafschap begon sterker en had de bal al een keer tegen de paal en even later zelfs achter doelman Bryan Janssen geschoten. Gelukkig voor De Schapenkoppen floot scheidsrechter Gözübüyük voor buitenspel en bleef het tot de rust 0-0. De tweede helft was 5 minuten oud toen diezelfde Gözübüyük resoluut hands wegwuifde, nadat de bal in het strafschopgebied van de Graafschap tegen de handen van Breedijk was geschoten. Nog eens vijf minuten later ging de bal aan de andere kant wel op de stip na een overtreding van de keeper op Mutzers. Denis Mahmudov schoot de bal keurig in de goede hoek: 0-1! Ineens lag de periodestrijd weer helemaal open. Maar dan moesten we nog wel het laatste half uur overleven. En dat bleek op zijn zachtst gezegd nog niet zo makkelijk. De Graafschap kreeg meer en meer kansen. Voor de Dordtsupporters was het toch vooral de adem inhouden, billenknijpen en op niet teveel op de klok kijken. De Superboeren ondertussen testten de paal en met name keeper Janssen die prachtig redde op een hard schot. Dordt had het zelf ook gewoon kunnen afmaken overigens. Terence Groothusen zal van de week nog wel een keer wakker schrikken van de kans die hij kreeg om de wedstrijd op slot te gooien. Maar hij miste alleen voor de keeper.

De laatste minuten konden de Schapekoppen weinig meer dan de bal blind richting de helft van de Graafschap schieten. En de opluchting was dan ook groot bij het laatste fluitsignaal. Daar bleek dat zich ook op de andere velden een droomscenario had afgespeeld: zowel Emmen als Volendam verliezen en ineens staat FC Dordrecht een punt voor op de concurrentie en heeft het de beslissing in de derde periode in eigen hand.

Hier de beelden van de vreugde na de wedstrijd: 

Als de FC thuis wint van RKC Waalwijk dan is het ticket voor de playoffs zeker en kan er een bronzen stier aan de prijzenkast worden toegevoegd. Veel tijd voor de spelers en supporters om te herstellen is er overigens niet: de wedstrijd tegen RKC is al aankomende maandag op de Krommedijk!

Meer berichten
Shopbox