Joop Hartman met het door stervoetballer Leo Messi gesigneerde Barcelona-shirt. “Dat wordt ingelijst en krijgt thuis een ereplek”. (Foto Don Fredo)
Joop Hartman met het door stervoetballer Leo Messi gesigneerde Barcelona-shirt. “Dat wordt ingelijst en krijgt thuis een ereplek”. (Foto Don Fredo)

Messi-shirtje voor record-scheidsrechter

Dordrecht - Sportmedewerker Fred van Dongen van De Stem van Dordt vindt dat bij een bijzondere mijlpaal ook een bijzonder geschenk past. Fred na afloop van Joops record-wedstrijd (3000ste) in de bestuurskamer van RCD: “Bij iemand die zoveel wedstrijden heeft gefloten kan je niet spreken van een carrière maar móet je spreken van een oeuvre. Joop komt uit het onderwijs en is dus vertrouwd met rapportcijfers. Ik zou dat oeuvre waarderen met het hoogste cijfer - een 10 dus. En 10 is ook nog eens een zeer bekend rugnummer. Ik heb familie wonen bij Barcelona in een plaats waar ook diverse bekende spelers van de lokale topclub wonen zoals Luis Suarez, Jasper Cillissen en ene Leo die net als Joop steeds weer records breekt. Dé ’10’ van Barcelona heeft zoals we weten net als mijn familie daar Argentijnse vertakkingen. Dus hebben we via via Leo laten weten dat er een record bestaat dat hij nooit zal kunnen breken: dat van ene Joop Hartman uit Dordrecht.”

Hoe Leo Messi daar verbaal op reageerde is niet bekend. Fred: “Hij keek er schat ik zo in van op. Maar of hij kans ziet ook dat record van 3000 te breken? Dat weet je maar nooit met een speler van zijn kwaliteit”.

In elk geval is er ook in de Spaanse voetbalwereld grote bewondering voor Dordtenaar Joop. De absolute vedette van FC Barcelona aarzelde dan ook geen moment om een Barcelona-shirt met het rugnummer 10 en zijn naam van zijn signatuur te voorzien. “Voor Joop”, aldus Fred van Dongen.

Meer berichten
Shopbox