DFC verloor van De Zwerver.
DFC verloor van De Zwerver. (Foto: Don Fredo)

Zaterdagvoetbal: Dordtse clubs knallen er stevig op los

Dordrecht – De Dordtse zaterdagclubs knalden er vandaag stevig op los. Wieldrecht, EBOH en GSC ODS vonden elk zes keer de roos. Zij wonnen dan ook.

Oranje Wit en DFC waren minder fortuinlijk. Eersteklasser Oranje Wit hield aan de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Bruse Boys een moeizaam bereikt gelijkspel over (3-3), terwijl DFC z’n zorgen verergerd zag door thuis met 2-3 te verliezen van De Zwerver. Vierdeklasser Dubbeldam was vrij.

Oranje Wit

Waar op drie punten was gerekend moest eersteklasser Oranje Wit genoegen nemen met een gelijkspel tegen het tegen het degradatiespook strijdende Bruse Boys. De Dordtse ploeg blijft nu hangen in de middenmoot.

Onze man langs de lijn Ron Akkerman: "In de eerste helft een vlakke afwachtende partij. OW heeft het altijd moeilijk met een 4-4-2 ploeg. Gelukkig vlak voor rust 1-1 door een corner van Damioen Müller, maar OW verdiende niet veel meer. Na rust (46ste minuut) weer een achterstand:1-2. Een kwartier later uit een goede corner kopte Robert Versteeg, onze uitblinker, de 2-2 binnen. Denkende nu te gaan winnen kwam Bru toch weer met 2-3 voor. Na enkele wissels kwam OW in de 88ste minuut dankzij Müller toch op 3-3. Een wedstrijd om gauw te vergeten, maar gelukkig is de grootste degradatiekandidaat niet dichterbij gekomen."

De Zeeuwen vormen kennelijk een soort angstgegner voor Oranje Wit want in november werd in Buinisse met 2-1 verloren

Wieldrecht

In de Zeeuwse derde klas liet Wielrecht er uit tegen ZSC’62 geen gras over groeien. De Dordtse ploeg haalde met 0-6 uit en bezorgde zichzelf zo een flinke mentale opsteker met het oog op de confrontatie volgende week thuis tegen koploper Krabbendijke.

Speler Ferr Kemaldar (“Ik ben zelf nog geblesseerd, maar hoop volgende week tegen Krabbendijke weer te spelen”) over de zesklapper van vanmiddag: “We kenden een vrij eenvoudige middag tegen een erg matige ploeg tevens de hekkensluiter. Het had zo dubbele cijfers kunnen zijn maar het bleef bij 0-6. De goals kwamen van Terrence Kliphuis, Mark van Agteren (2x) en Jens van Vugt (2x)”.

DFC

In de andere derde klas lukte het DFC (foto) niet zich uit de gevarenzone te spoeden. Thuis tegen De Zwerver werd met 2-3 verloren. Het was de zesde zege op rij van de Kinderdijkers die zich inmiddels weer titelkandidaat mogen noemen. De verwachte tweestrijd om het kampioenschap tussen Streefkerk en EBOH ontwikkelt zich zodoende tot een gevecht van drie.

Het zat DFC niet mee. Mike van der Pol maakte halverwege het eerste bedrijf een snelle achterstand goed met een fraaie goal (1-1). Na de hervatting leek een waar doelpuntenfestijn te ontstaan. Binnen tien minuten werd het scorebord drie keer bijgesteld. Na de snelle 1-2 maakte Bright Omorogbe voor de Dordtse ploeg gelijk (2-2). Luttele minuten later nam De Zwerver opnieuw de leiding (2-3) om de niet meer af staan.

DFC kende de pech dat de scheidsrechter een aperte handsbal in het Kinderdijkse strafschopgebied niet met een penalty honoreerde. In de slotfase kwam de thuisploeg met tien man te staan na een terechte rode kaart wegens het onderuithalen van een tegenstander.

Routinier Robin Ramesar over het penalty-geval: “We moeten leren in zulke situaties gewoon te appelleren en protesteren”. Merijn van Groesen, de andere roodwitte routinier na afloop: “We hadden een punt verdiend. Hebben er in elk geval voor gestreden. Volgende week tegen Vuren dat net als wij in de staartgroep zit moeten we de punten maar pakken”.

EBOH

EBOH blijft volop meestrijden om het kampioenschap in de derde klas. De ploeg kende vanmiddag geen genade met het laag geklasseerde Vuren dat met 6-0 om de oren kreeg.

EBOH’s rivalen Streefkerk en De Zwerver pakten ook de volle buit waardoor het dringen blijft aan de top gezien de stand na vandaag: Streefkerk 15-30, EBOH 16-30 en De Zwerver 15-26.

EBOH’s doelman Pim Versluis ontbrak vanmiddag binnen de lijnen. “Ik ben heel de week goed ziek geweest en heb met koorts op bed gelegen”. Niettemin lukte het hem verslag te doen van EBOH’s eclatante zege: “Vanaf minuut 1 hebben we gedomineerd en laten zien dat er bij ons niks te halen viel. Al na tien minuten stond het 1-0 door Ricardo van Yperen uit een rebound. Vuren kon daar niks meer tegenover brengen. Nog voor rust kwamen we op 2-0 door een schot, weliswaar van richting veranderd, van Jordany Martinus. Na de rust besloten we meteen aan te zetten. Vanuit een corner werd het 3-0 door een kopbal van Jesse Rensen die een minuut daarvoor nog uit een corner de lat had geraakt. Goed positiespel en breed leggen van Regga Regales op Thomas Keuter betekende de 4-0. Even later zorgde Ricardo van Yperen met een schot voor 5-0. In de slotfase bepaalden we de eindstand op 6-0. Regga bediende na een goeie actie vanaf de zijkant die doorliep op de achterlijn, bij de tweede paal Antonio Manzanares”.

GSC ODS

In de vierde klas maakte het leidende trio geen fouten al pakte koploper ONI de volle buit met de hakken over de sloot. In Tilburg werd moeizaam met 1-2 gewonnen van studentenclub Merlijn. De achtervolgers RFC en GSC ODS oefenden met scherp. RFC haalden met 1-8 uit, GSC ODS hield het op een riante 6-0 zege. De vierde titelkandidaat, Dubbeldam, kwam niet in actie. Stand bovenaan na vandaag: ONI 15-35, RFC en GSC ODS 5-31, Dubbeldam 15-30.

Speler Arie Pankras jr. over de triomf van zijn GSC ODS: “Een eenzijdig duel. De wedstrijd was nauwelijks begonnen of de eerste kansen konden al aangetekend worden. En niet veel later was het Halil Dagdeviren die na een slim steekpasje van mij beheerst de 1-0 kon binnenschieten.”

De 2-0 volgde snel. Vanaf de penaltystip schoot Arie Pankras jr raak nadat Thay Doran was neergelegd in de zestien. Arie vervolgt zijn relaas: “Het was wederom Thay die weggestuurd werd en alleen voor de keeper kwam maar deze redde met hulp van een verdediger twee keer maar was kansloos op de rebound van Halil Dagdeviren. Een prachtige aanval met mooie combinaties bracht de mooiste goal van de middag, de 4-0 van Niels van Tol op het bord. De score had voor rust nog best hoger mogen zijn maar diverse vizieren stonden niet op scherp maar ook mogen de paar mooie reddingen van de doelman niet onvermeld blijven. Zodat scheidsrechter Harry van Meerkerk voor rust floot met een stand van 4-0.”

De goed leidende arbiter had een eenvoudige middag aangezien beide ploegen uiterst sportief naar elkaar waren. En als er al een overtreding was werden de handen geschud.”

Na rust hetzelfde beeld. De thuisploeg bleef vol aanvallen en creëerde legio honderd-procent-kansen maar was uiterst onzorgvuldig bij de afronding. Arie: “Kort voor tijd maakte Jeffrey Gooshouwer en Gilly Venloo de 5-0 en 6-0 waarbij ze elkaars aangevers waren.”

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten
Shopbox